Opweg naar Web 3.0

  • John Copier

    Gedegen stukje met verwijzing op de weblog van Mario Scheuermann.

    http://drinktank.blogg.de/eintrag.php?id=2619

    Prik ook even door naar http://vimeo.com/2057249?pg=embed&sec=2057249

    John

  • ralph

    beste John, ons Mario weet meer van wijn dan van techniek. het is een beetje geblaat om dit web 3.0 te noemen. dat stukje op vimeo was conceptueel en technisch al mogelijk rond 1995. het is toevallig mijn vakgebied. heb daar destijds diverse malen wetenschappelijk over gepubliceerd. het heeft te maken met OpenGIS

    gr, ralph

  • John Copier

    Wat is er op tegen wanneer we nu Web 2.0 hebben om dan iets dat er aan kan worden toegevoegd 3.0 te noemen? Dat is toch de vrijheid van de schrijver? Maar wellicht heeft Maro inderdaad meer verstand van wijn. Techniek moet je ook aan de techneuten overlaten.

    Iets anders is je opmerking dat vimeo in 1995 conceptueel en technisch al mogelijk was. Vanwaar die lange aanloop naar 2008?

    John

  • ralph

    hoi john,

    ik sprak niet over vimeo (dat is een soort YouTube). ik sprak over het filmpje op Vimeo, waar je naar verwijst en waar ook Mario naar verwijst. Op het gebied van dit concept en technologie zijn al tienduizenden toepassingen gemaakt.

    web 2.0 is helemaal niks. nets als web 3.0. consument 2.0 etc, etc. Dat is gewoon een term voor ‘de nieuwe consument’ of ‘het nieuwe web’. oftewel, alles wat nu ‘hot’ is.

    gr, ralph

  • John Copier

    Zjuust.

    Helder.

    John