PN: 2006 Chinon Charbonnier

  • Peter vdB

    Chinon 2006

    Christian Charbonnier, Crouzilles

    Gelukkig nèt alert genoeg geweest om N. te vragen nog snel een Hachette 2009 te halen, vóórdat we op weg waren naar de Loire om gereserveerde flesjes te halen. Deze Chinon kreeg een Coupe de Coeur en was ons eerste wijnproefadres.

    Crouzilles is zo'n Frans gehucht van niks, de wijnboer ligt recht tegenover de kerk, Crouzilles ligt nog wel een flink stukje van het fraaie stadje Chinon. Dáár staat het groteske beeld van Rabelais aan de Vienne, zijn karakteristieke hoofd siert ook het etiket van deze wijn. De wijnbouwer is erg bescheiden. Zoals zo vaak zijn er alleen de laatste jaren te koop; 2005 is een meer terroir getypeerde wijn. Daarvan rusten nu wat magnums in de kelder. :-)

    De 2006 is érg fruitgetypeerd. Paarsrood, het rode zomerfruit stuift uit het glas als bij een Cru de Beaujolais. De smaak is opmerkelijk zacht en liefelijk - ik zou het nog liever teder noemen. Mooie cabernet franc. Heel aanlokkelijk en sappig. Smaak met rondeur en mooi ingekapselde tannines. Nú drinken òf bewaren, zegt Hachette. Hachette kan naar de Maan! Deze flesjes gaan er binnen een jaar doorheen, want het is púúr genieten. Doordeweeks al eens zomaar genoten aan tafel, afgelopen week geschonken aan collega's bij een broodje hamburger (wel van hert :-) ). En nu dadelijk bij een kantonees gerecht dat we al járen als een favoriet koesteren: biefstuk met mango en lenteuien. Ongecompliceerde Franse drinkwijn.

  • Robèrt Koopman

    Peter vdB schreef:

    >

    > Ongecompliceerde Franse drinkwijn.

    En alweer zo'n mooie spreuk!

    Theo laat ze al op tegeltjes met blauwe tekst zetten…. :-)

    M.v.g,

    Robèrt