Wat schenkt onze regering?

  • Peter vdB

    Curieus bericht: de Britse regering heeft - met instemming van de ministers - 69 flessen rijpe Bordeaux verkocht, w.o. Haut Brion 1989, Latour 1961, Margaux 1983, Ausone 1978 en Petrus 1978. In het afgelopen jaar kochten de Britten voor staatsaangelegenheden 3.810 flessen wijn voor een ruime 63.000 euro waaronder 180 flessen Champagne en 540 flessen Bordeaux. Overigens schenken de Britten bij ongeveer de helft van de gelegenheden Engelse wijn, lekker chauvinistisch.

    Hoe ziet de wijnkelder van onze regering eruit? Putten zij uit een ‘koninklijke kelder’ waarover geen mededelingen worden gedaan? In het kader van transparantie en wat er gebeurt met ons belastinggeld mogen de Nederlandse gegevens best bekend worden gemaakt. Daar moet toch geen aanvraag in het kader van de Wet Openbaarheid van Bestuur voor nodig zijn. Staats-wijnkeldermeester, kom er maar in! Of zijn er wijnhandelaren die ons een blik in de aankopen gunnen :P

  • Robèrt Koopman

    Staat dat niet vermeld bij de Staatsbanketten?

    Ik meen toch vorig jaar, bij heropening Rijksmuseum?, toch een compleet menu met wijnen gezien te hebben.

    Misschien wat er die week in de bonus is bij AH? (:D

  • Hendrik de vierde

    La Tulipe zou mij niet verbazen!

  • Peter B

    Bij ongeveer de helft van de gelegenheden schijnen ze Nederlandse wijn te schenken. Bij voorkeur de Dordtse wijngaard Bilderhof>:D<>:D<>:D<.

  • John Copier

    Klare wijn!!!