Wat ga ik bij mijn kerstdiner drinken?

  • Willem Booij

    Prikkers,

    Hier mijn kerstmenu, ik ga het op 2de kerstdag met 4 personen genieten. Maar wat gaat ons hierbij drinken?

    Kom maar op!

    Roseval aardappel met Iberico Belotta, rode biet,

    Perle kaviaar en “spek eitje”

    Gewelde kreeft met tartaar van gerookte langoustine,

    gelei van venkel, crème van pompoen en sinaasappel

    Tarbot uit de oven overdekt met coquille Saint-Jacques

    en zwarte wintertruffel, vinaigrette van truffel

    Krokante kalfssukade met gebakken ganzenlever, kalfsjus met steranijs

    en schuim van knolselderij en dragon

    Gebraden reebokrug met saus van blauwe bessen

    “bonbon” van aardappel en hazelnoot

    Canneloni van witte chocolade gevuld met Munsterkaas

    op brioche met vijgencompote

    Champagnetaartje met zoethout, peer met vanille en kruidnagel,

    sorbet van champagne met een vleugje saffraan

    O, ja…

    Ons start met Billecart-Salmon Nicolas Francois 1996 :D

    gr

    *****

  • ChrisW

    Wow!

    Klinkt heel erg goed!

    Onderstaand een wilde gok voor wat misschien aansluit bij deze smaakexplosie.

    ChrisW

    Willem Booij schreef:

    >

    > Prikkers,

    >

    >

    > Hier mijn kerstmenu, ik ga het op 2de kerstdag met 4 personen

    > genieten. Maar wat gaat ons hierbij drinken?

    >

    > Kom maar op!

    >

    > Roseval aardappel met Iberico Belotta, rode biet,

    > Perle kaviaar en “spek eitje”

    TOP GRUNER VELTLINER?

    >

    > Gewelde kreeft met tartaar van gerookte langoustine,

    > gelei van venkel, crème van pompoen en sinaasappel

    WITTE BORDEAUX (ZOALS MINIMAAL 5 JAAR OUDE DOMAINE DE CHEVALIER)

    >

    > Tarbot uit de oven overdekt met coquille Saint-Jacques

    > en zwarte wintertruffel, vinaigrette van truffel

    >ZELFDE WIJN DOORDRINKEN? OF OVERGAAN OP STANDAARD WITTE BOURGOGNE

    > Krokante kalfssukade met gebakken ganzenlever, kalfsjus met

    > steranijs

    > en schuim van knolselderij en dragon

    > RODE BOURGOGNE, MINIMAAL 8 JAAR OUD

    > Gebraden reebokrug met saus van blauwe bessen

    > “bonbon” van aardappel en hazelnoot

    WAT ELEGANTERE CDP ZOALS CHARVIN 2001 OF GOEDE BORDEAUX

    >

    > Canneloni van witte chocolade gevuld met Munsterkaas

    > op brioche met vijgencompote

    BEAUMES DE VENICE ? (DOMAINE DE BERNARDINS/DURBAN) OF GOEDE RIESLING EISWEIN. DESNOODS STD GOEDE SAUTERNES

    >

    > Champagnetaartje met zoethout, peer met vanille en kruidnagel,

    > sorbet van champagne met een vleugje saffraan

    ZOALS BEGONNEN: CHAMPAGNE BS 1996

    AFSLUITING: VINTAGE PORT ZOALS 1985 GRAHAM'S

    >

    >

    > O, ja…

    >

    > Ons start met Billecart-Salmon Nicolas Francois 1996 :D

    >

    > gr

    >

    > *****

  • michielvg

    Pracht menu, maar ik kan me niet voorstellen dat je dit zelf kookt. Waar ga je dit eten?

    Wijnen:

    VG met biet: pinot noir usa

    Kreeft / venkel / sinasappel: condrieu

    Tarbot: Puligny 2000 van welk huis dan ook ( kan met zijn zuur het gerookte hebben )

    Sukade: La Coseillante ( romig en kan de lever aan )

    Reebok: Sperss of Cote Rotie:POWER

    Witte choc: gerecht klink niet echt smakkelijk, maarJurancon moet kunnen

    Taartje: tja….peer en zoethout…champagne gaat erbij naar de kl…, vin santo!!

    MAAR WWAR EET JE DIT!!!