Dinsdagavond was het weer zover, alle leden van ons clubje waren weer present op onze wijn en spijsavond het was al weer de 4e keer dit seizoen, helaas heb ik van 3e avond geen proefnotities wegens verplichtingen elders maar er zijn notities gemaakt en publiceer die binnenkort.
Ontvangst met Proseco Vitis Gancia en voor de liefhebbers Cava Parato met als amuse: klein kopje mosterd-zuurkoolsoep en een stukje gebakken kabeljauw, jaje kunt minder beginnen.
Terrine van haas met eendelever en vijgen
* Tokaji Aszu Dessewffy Kastely 2000
* Bimbadgen Estate 2005 Semillion Botrytis
- Tokaji had storende oxydatieve tonen maar de Bimbadgen ging super door zn zoetje met de lever en vijgen
Gebakken schol met coquille en rode poon en een tomatenbotersaus
* Sauvignon de tourraine 2007 le petiot
* Picpoul de pinet 2005 beranger
- De sauvignon op zich is een heerlijke wijn maar meer voor aperitief dan voor een begeleider maar zou niet misstaan op een terras met een heerlijke salade, de picpoul had wat meer tijd nodig maar paste beter bij het gerecht, het is een complete wijn.
Tarte tatin van koolraap met wilde eend en een rode portsaus
* Mas collet Montsant 2004
* Canavere 2004 Langhe Neive
- beide super strakke wijnen de mas collet had iets meer zuren, maar wij waren een beetje bevooroordeeld omdat we in april nog bij Canavere waren geweest heb je toch iets meermet zon wijn maar beide wijnen gingen prima
Hazerugfilet met bospaddestoelen, eendelever en rodewijnsaus
* Cahors 2004 la Coustarelle
* Saint-Emilion Grand cru 2001
- Ja de cahors bleef recht overeind staan tegen het geweld op bord de saint-emilion is qua wijn heel mooi maar trekt het niet tegen het gerecht, maar er waren ook die de saint-emilion mooier vonden maar dat blijft toch persoonlijk.
Kaas: gevulde korstdeeg met pont leveque, taartje van roomkaas, stukje pont leveque, gevulde abrikoos met creme fraiche
* Merlino vinoliquoroso Dolomiti
* Quinta de la Rosa 2000
- 2 totaal verschillende wijnen de merlino voor de meesten onbekend, heerlijk lekker zoetje, rood fruit, caramel, chocola, deze wijn had beter bij een blauwschimmelkaas gepast en de port ging prima, heerlijke port
De avond werd afgesloten met koffie en de nodige cognac, onze gastheer werd bedankt voor de super avond, goeie feestdagen en tot 21 januari wanneer we een bezoek brengen aan ons cateringlid