Vereniging Magister Vini

 • Ed Starren

  PERSBERICHT

  Vereniging Magister Vini

  De Nederlandse wijnhandel is een nieuwe, ambitieuze organisatie rijker! Het is de Vereniging Magister Vini. Doelstelling van de vereniging is een actieve bijdrage te leveren aan het in stand houden en bevorderen van vakkennis op het hoogste niveau binnen die Nederlandse wijnhandel.

  De vereniging wil dit onder meer bereiken door potentiële kandidaten voor het diploma Magister Vini (MV) te stimuleren en met raad en daad terzijde te staan. Voorbereiding op het examen voor dit diploma impliceert een diepgaande theoretische en proeftechnische studie van wijn. De kennis is in hoge mate praktijkgericht, zodat kandidaten daar commercieel rendement van kunnen plukken. Het examen Magister Vini staat open voor allen die professioneel binnen de wijnbranche werkzaam zijn.

  Een andere activiteit van de Vereniging Magister Vini is de voorbereiding en uitvoering van de éducation permanente bijeenkomsten van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW). Ook is het bedoeling om bedrijven te ondersteunen bij de vaktechnische opleiding van hun medewerkers.

  De vereniging is opgericht onder auspiciën van de KVNW en het Productschap Wijn. Het bestuur van de vereniging wordt gevormd door de huidige drie MV's die Nederland rijk is:

  Ron Andes (voorzitter), Tjitske Brouwer (secretaris) en Lars Daniëls (penningmeester).

  Bron: Productschap Wijn

  Ed

  weblog: www.wijnerij.web-log.nl

 • sjaak Kaptein

  Oud nieuws Ed.

  Dit bestaat al een jaar of 7 à 8.

  Sjaak Kaptein

 • Ruud Göebel

  Beste Sjaak, 7 à 8 jaar geleden waren er nog geen MV's. Ik heb ook pas vandaag het bericht van Ed ontvangen van het WIC. Ik heb zomaar het vermoeden dat jij eigenlijk Primum Familiae Vini voor ogen hebt!

  Ruud.

 • sjaak Kaptein

  Ron Andes en Tjitske Brouwer waren de eerst Magister Vinis in Nederland.

  Zij hebben dat in mijn idee al een eeuwigheid geleden gedaam met als specialisatie

  Barolo en Biologische wijnen.

  Sjaak Kaptein

 • Jeroen

  Helaas Sjaak Ron Andes was de eerste. Tjitske Brouwer is het volgens mij nog niet zo heel lang. een jaar ofwat dacht ik.

 • Patrick Woesthoff

  Yep,

  Ron Andes MV 2004

  Tjitske Brouwer MV 2007

  Lars Daniëls MV 2007

  scripties MV's. www.magistervini.nl/site/Auto_Scripties.php

 • sjaak Kaptein

  2004 lijkt me toch redelijk oud nieuws.

  Time flies

  Sjaak Kaptein

 • Ruud Göebel

  Sjaak, het nieuws is dat ze een vereniging hebben opgericht en dat was in december 2008.

  Ruud.