Chinezen laten jonge wijn in minuutje rijpen

  • Ed Starren

    Rode wijn twintig jaar laten rijpen om zo een mooie vintage te krijgen? Niet meer nodig, zeggen Chinese wetenschappers, gewoon 600 volt door de wijn laten gaan.

    Zie: www.elsevier.nl:80/web/10216639/Nieuws/Wetenschap/Chinezen-laten-jonge-wijn-in-minuutje-rijpen.htm

    Ed

    weblog: www.wijnerij.web-log.nl

  • Eelco van Wieringen

    Artikelen over wijn kunnen beter aan specialisten overgelaten worden. De meest storende fout:“Bepaalde rode wijnen komen pas na twintig jaar op het vat te hebben gelegen het beste tot hun recht.” Bedoelt de beste man nu werkelijk dat oudere wijnen de tijd in vaten hebben overbrugd?

    Ik ga me eens bij Elsevier melden. Wordt het vanzelf een kwaliteitsblad.

    Salut,

    Eelco

  • Willem G

    Van mij mogen die Chinezen dat eerst op hun eigen wijnen gaan uitproberen, maar dan zullen ze eerst een kwaliteitsproduct moeten gaan maken.

    Misschien is dat er wel, maar ik heb het niet geproefd.

    De gemiddelde supermarktwijn van 5 euro wint het, mits een beetje verstandig gekozen, met gemak van de Chinese wijnen van 10 - 15 euro die ik de afgelopen twee weken heb mogen proeven.

    Hartelijke groeten van uw correspondent uit China,

    Willem G.