Mas Daumas Gassac 1992

  • Hendrik

    Kleur is ongeloofelijk jeugdig voor een 16 jaar oude wijn.

    Sjieke neus, tikje animaal, cassis,

    in de mond een redelijk stevige wijn met volledig geintegreerde tanninen, silky, behoorlijke lengte,

    en wederom blijkt dat dit een wijn is die kan en moet ouderen.Heeft u jonger spul liggen? Voorlopig afblijven.

    1992 nu drinken, maar haast is er echt niet geboden, gaat nog zeker 5 jaar mee.

    uw Hendrik

    p.s. voel me toch wat beklemd om nog een P.N. te plaatsen sinds er een wedstrijd van wordt gemaakt :+

    p.s. 2 voor een kistje Clos Mogador ga ik toch wel heel erg mijn best doen!

    Kom er maar in J.B. :)

  • Robèrt Koopman

    Hendrik schreef:

    >

    > p.s. voel me toch wat beklemd om nog een P.N. te plaatsen

    > sinds er een wedstrijd van wordt gemaakt :+

    Dat gevoel is echt nergens voor nodig!

    Ik lees 1000x liever een PN van dit kaliber dan eentje met woorden die er niet toe doen.

    Down to earth lijkt mij het beste.

    Maar ik weet nu dat ik mijn MDG nog een tijd kan laten liggen.

    Jammer….

    Ik heb deze wijn nog nimmer gedronken en die flesjes branden in mijn ernstig geslonken wijnvoorraad.

    Nog even en ik heb niets anders meer over, voor je het weet is het wijn voor bij de stoofperen als ik niet als een havik oplet…… :-)

    M.v.g,

    Robèrt

  • Dick Schinkel

    Mooie PN Hendrik,

    Lekker Duidelijk zo.

    Met smakelijke groet Dick

  • Theo

    ZO ZO, en dat voor een Franse wijn :-)

    Wat bedoel je trouwens met silky?

    TG

  • Patrick Woesthoff

    Hij bedoelde “slikken” :D

  • Hendrik

    Theo,

    een zijdezachte afdronk dan maar?

    P.N. was van na twaalf uur :+

    je Hendrik

  • Peter vdB

    Ik vind dit een érg mooie notitie. Maar de wetenschap dat de Mas zó lang ‘moet’ blijven liggen om tot volle rijkdom te komen, is niet zó motiverend voor 45 plussers om de wijn aan te kopen. Daar staat tegenover dat veilingen er blij mee zullen zijn. Elk nadeel heb zijn voordeel.

  • Hendrik

    Peter, ik kan je garanderen dat Mas D. onmiddellijk na aankomst een prachtige wijn is. Dat gaat door tot 1 a 2 jaar, en dan moet je er zo lang mogelijk vanaf blijven.

    Heb verleden week het laatste kistje 1982 in de open haard verstookt! :+

    je Hendrik

    p.s Mas zit al jaren niet meer in een kist!

  • Peter vdB

    Hendrik, ik ben tikje jaloers op jouw 1992 ervaring, dat zo'n wijn volledig uitgerijpt hélemaal tot de verbeelding spreekt. Mas D. heeft mij nooit echt gegrepen.

  • Robèrt Koopman

    Peter vdB schreef:

    >

    > Ik vind dit een érg mooie notitie. Maar de wetenschap dat de

    > Mas zó lang ‘moet’ blijven liggen om tot volle rijkdom te

    > komen, is niet zó motiverend voor 45 plussers om de wijn aan

    > te kopen.

    Hmmm… ik bén 45+ en somber, dit soort teksten helpt mij niet…. :-)

    Ik bezit MDG 1997, 1999 en 2001 en moet er nog jaren vanaf blijven.

    Vraag me soms echt af waarom ik ze gekocht heb, dichtlaten is altijd moeilijk voor mij!

    Is eigenlijk ook de reden dat ik ze niet meer kocht.

    M.v.g,

    Robèrt