beste prikkers,
ik heb uw advies even nodig.
veldsla met selderij en fourme d'ambert(blauwschimmelkaas)
wat voor een wijn zouden jullie hierbij drinken?
dank alvast,
martijn
Of een zoetere Vouvray. Gister tijdens de Wine Professional tijdens een workshop tal van combinaties uitgeprobeerd, de zoetere versies vormen de beste matches met de spijzen. Helaas waren de wijnen van een mindere producent. Een toppertje uit dezelfde streek had ongetwijfeld hoge ogen gegooid.
Salut,
Eelco
Vinaigrette, veldsla, selderij, … fourme d'Ambert (romig, mild, licht bitter, niet zo scherp ‘blauwe schimmel’ type) … daar zou ik zelf zeker geen zoete wijn bij doen, eerder juist een strakke wijn. Klassiek zou zijn een blanc van Entraygues et le Fel, een blanc Coteaux d'Auvergne… Een blanc Coteaux du Giennois, een blanc uit Cour-Cheverny, etc.
Maar het is enkel mijn voorkeur…
M.vr.gr.
Christian
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?