Wijn en Spijsclub

  • Hessel

    Goedemiddag allemaal, afgelopen dinsdag was het weer zover, ons clubje kwam bijeen bij ons catering lid, die onlangs een prachtig pand heeft betrokken met boven een ruimte waar een man of 20 kunnen eten, daar speelde alweer onze 5e avond zich af.

    Amuse van rauwe oesters, gebakken coquille met citrusdressing en wasabi mayonaise, stukje gebakken eend met sojadressing

    * Prosseco Macottina, ja om zo te beginnen, dit beloofd wat voor de rest van de avond

    Pate van zeebaars met kervelsalade, gestoofde paprika en paprikasaus

    * Viognier la Bastide 2007

    * Riesling Einblick 2007 Mosel

    - Riesling gaat beter door zn mooie zuren, stevige wijn met mooie fruitige neus, de Viognier is op zich een mooie wijn maar valt weg bij het geweld van met name de paprika

    Ravioli van schelvis en langoustine met spinazie, basilicum en citroengras

    * Prova Regia Bucellas 2007 Portugal

    * Chateau du Seuil 2007 Coteaux dAix Rose

    - De rose is te overheersend bij dit hele mooie fijne gerecht, de witte portugees is een verademing wat een mooi glas wijn, klein bittertje wat het zoetje van de langoustine weer opheft een geweldige combinatie

    Kwartelborstje gevuld met morieljes met zuurkool en gevogeltejus

    * Weisburgunder Volmar Pfalz 2007

    * Valpolicella Lenotti 2005

    - De weisburgunder valt weg tegen dit gerecht, te licht te weinig zuren, de Valpolicella heeft een klein zoetje wat prima gaat bij de kwartel maar eet er niet te veel zuurkool bij wat dan gaat overheersen, deze wijnen en dit gerecht maakte een hele discussie los, daar hebben we nog lang over na gepraat.

    Kalfsborst met gebakken zwezerik, witlof en aardappelpuree

    * Pinot noir Cantavida 2007 Chili

    * Cino Langhe Rosso 2006 la Morra

    Wat is er met de Pinot gebeurd? stinke, rot hout overdreven yoghurt lucht probleem wijn? hij is niet kapot maar aparte afdronk, ja en dan de piemonte nebiollo geweldige wijn lang, geconcentreerd we waren weer even terug in Italie

    Warm tartatin van peer, chocoladekoekje, koffieijs en cruesli van walnoot

    * Justinos Madeira colheita 1996

    * Presidential Porto 10 years c. de Silva

    - de meesten gingen voor de madeira maar ook de port was mooi, dit is meer een persoonlijke keuze van iedereen.

    Wat hebben we weer genoten heerlijk! Onze gastheer en gastvrouw weer hartelijk bedankt voor deze geweldige avond jullie kunnen trots zijn op jullie schitterende locatie en keuken, de volgende keer laten we ons verrassen op de hotelschool waar een van onze leden docent is, na afloop zal ik weer een kort verslag op deze site zetten tot dan!

    -

  • John Copier

    Dit is fluweel voor de keel.

    Ziet er goed uit. Zo'n avond zet de toon voor een goed 2009.

    Heerlijk,

    John

  • john

    bedankt Hessel.