in de pan

  • Theo

    In de pan zitten de botten van 3 lamschouders, beetje tomatenpuree aangebakken, water erbij, botten erin, rozemarijn, thym, ui en knoflook. Dit blijft nog een paar uur zo trekken. hmmmmmmmmmm ruikt zo al lekker.

    morgenavond gaat deze fond bij het in stukken gesneden vlees, wat komijn, koriander, oregano, laurier, peen en aubergine, en lekker lang laten sudderen.

    Bedankt Eelco! het wordt vast weer een smulweekend:-)

    oh ja, in het glas zit nu een een heerlijke Gamaret uit Geneve.

    TG

  • sjaak Kaptein

    Theo,

    Gamaret zegt mij niets.

    Verklaar je alsjeblieft nader.

    Sjaakj Kaptein

  • Theo

    Sjaak, Gamaret is een typische druif uit Geneve.

    Je moet echt mee met die wijntrip naar Suisse die ik wil organizeren

    TG

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Gamaret

  • Ruud Göebel

    Theo je was 20 seconder sneller dan ik! :)

    Ruud.

  • Theo

    En jij bent normaal heel snel Ruud.

    Wat denk je van die Luditte, kan die bij de lam?

    TG

  • Ruud Göebel

    Theo, ik weet vrijwel zeker van wel, ik ben dan wel een verstokte “veggie” maar als ik kijk naar de kruiden die je hebt ingezet, zal dat moeiteloos lukken. Het gaat meer worden dan de som der delen! :)

    Ruud.

  • Theo

    Ruud,

    Hoe lang van tevoren kieper je die Luditte in een karaaf?

    TG

  • Eelco van Wieringen

    En Theo, hoe was de stoof?

    Salut,

    Eelco (zodadelijk pasta met gamba's)

  • Ruud Göebel

    Theo, één à twee uur is ruim voldoende. Eet smakelijk vanavond, gaat lukken hoor met die combi.

    Ruud.

  • Theo

    Eelco,

    hij gaat vanavond op, ik laat je weten hoe het was! het rook gisteren geweldig, en de eerste smaakindruk was uitstekend.

    Voor vanavond staat die Luditte op het program alsmede een 2000 en 1994 Mas Daumas, Gigondas Tourade en een Barolo Piazzo. Ben nog aan het kijken voor wat BDX als het ervan komt.

    Krijgen wat vrinden op bezoek :-).

    TG

    (met dank aan Eelco voor het recept)