Waar heb ik dat eerder meegemaakt, eten tijdens de verbouwing.
Spannend en leuk om te zien hoe iedereen daar mee omgaat en er toch een mooi product geleverd wordt. Van een nood een deugd maken……
O ja, Vossius, daar liep het niet goed mee af. Maar dat was tijdens de opening en dit is een heropening. En zo zijn er nog vele verschillen. Nee, dat wensen we Marco, zijn brigade en mooie wijnkaart niet toe!
Tot snel.
André
van AD.nl
TER HEIJDE - Z e zitten nog midden in de rigoureuze verbouwing bij hotel Elzenduin in Ter Heijde.
Sinds oktober is er geen klant meer over de drempel geweest, want letterlijk alles wordt na vijftien jaar nieuw. Eigenaar Marco Westmaas krijgt aan het einde van de maand weer gasten over de vloer. De officiële opening van het hotel zal in maart plaatsvinden.
"Wij gaan open voordat de hele verbouwing rond is. Doordat de vergunningen pas heel laat kwamen, hebben wij een vertraging van anderhalve maand opgelopen met verbouwen. Maar ik kan de gasten en het personeel niet laten wachten, we moeten draaien. Daarom kies ik ervoor wel aan het einde van deze maand nog open te gaan.''
De nieuwe entree zal dan nog niet af zijn; ook die vergunning liet lang op zich wachten. Maar binnen zal alles klaar voor gebruik zijn.
In het vernieuwde Elzenduin loopt buiten door naar binnen dankzij het kleur- en materiaalgebruik. Westmaas heeft gekozen met natuurlijke materialen te werken.
“We halen de strandsfeer naar binnen. Kijk maar, de muren in de hotelkamers zijn van leem,'' geeft hij als voorbeeld. ”De kleur sluit aan op de duinen die je buiten ziet. Er zit ook dat glinstertje in wat strandzand ook heeft. En wist je dat leem leeft? Het duurt wel vier tot vijf jaar voordat het is ingehard,'' legt hij enthousiast uit terwijl hij snel een rondleiding geeft.
Langs de nieuwe lounge, vergaderzalen, keuken - ‘die blijft open zodat iedereen kan zien wat er gebeurt’ - en een indrukwekkende wijnkamer. “Met klimaatbeheersing,'' glundert Westmaas. ”Witte wijn bewaar je op een andere temperatuur dan rode. Achterin de kamer zal het warmer zijn dan voorin. Alle wijnen liggen er op de juiste temperatuur,'' zegt Westmaas.
Gasten kunnen de klimaatkamer in om langs de zevenhonderd wijnsoorten te wandelen. Uitkiezen kan dan ook. "Het is de bedoeling dat je er hebberig van wordt als je erlangs loopt,'' lacht de eigenaar.
Zijn drijfveer om te verbouwen was zijn wens om het hotel te laten aansluiten bij zijn strandtent Elzenduin Beach. "We willen doorgaan op het niveau van Elzenduin Beach.'' Dat werd in 2007 gewaardeerd door Gault Milau, een Franse restaurant- en hotelgids, als Belofte van het Jaar. Met het vernieuwde restaurant en kaart hoopt Westmaas op een Michelin-ster voor restaurant Elzenduin.
Dat zal straks twee delen kennen. In het restaurant staat de kaart van Elzenduin Beach in uitgebreide vorm op tafel. Daarop zullen meer invloeden uit Zuid-Amerika op zijn te vinden. De kok zal werken met bijvoorbeeld bijzondere ingrediënten zoals bessen uit het Amazone-gebied en verschillende cacaosoorten. In de brasserie kunnen klanten kiezen uit de beste gerechten van de afgelopen vijf jaar, belooft de hotelier. "De brasserie wordt laagdrempeliger van opzet,'' aldus Westmaas die zich verheugt op de opening van zijn compleet gerestylde hotel.