Wijn & spijs advies

  • Sebastiaan

    Zouden jullie me kunnen helpen met een advies voor de wijn bij de volgende twee gerechten? (zit aan wijntjes van rond de 10 euro te denken)

    ————–

    Salde de gesiers et foie gras

    Ingrediënten:

    geconfijte gesiers (eenden spiermaagjes)

    foie gras (de canard)

    croutons van brood en knoflook

    gemalen walnoten

    jonge kropsla

    rode wijnazijn

    koolzaad/walnotenolie

    ————-

    Balsimico geglazuurde eendenborst met eekhoorntjesbrood en linzen

    Ingrediënten:

    Voor de linzen met eekhoorntjesbrood:

    1 eetlepel olijfolie

    225g Pancetta of gerookt spek, in blokjes

    1 ui, fijngehakt

    1 stengel selderij, fijn gesneden

    1 prei, fijngehakt

    4 teentjes knoflook, fijngehakt

    1 grote wortel, geschild en fijngehakt

    30g gedroogd eekhoorntjesbrood, een half uur geweekt in 290ml zeer warm water

    225g Puy (groene) linzen, gewassen

    375ml rode wijn

    570ml kip- of groentebouillon

    55g ongezouten boter

    4 el fijngehakte verse platte bladpeterselie

    225g baby spinazie bladeren

    zout en versgemalen zwarte peper

    Voor de eend:

    2 grote Barbary eendenborsten

    vers gemalen zeezout

    150ml balsamico azijn

    2 theelepels honing

    —————————–

    Merci alvast!

  • Jan M.

    Elzassers van rond de tien euro ,eerst een Pinot-Gris en dan een kruidige Gewurtstraminer. Laat 't smaken. Mvg,Jan.