Zouden jullie me kunnen helpen met een advies voor de wijn bij de volgende twee gerechten? (zit aan wijntjes van rond de 10 euro te denken)
————–
Salde de gesiers et foie gras
Ingrediënten:
geconfijte gesiers (eenden spiermaagjes)
foie gras (de canard)
croutons van brood en knoflook
gemalen walnoten
jonge kropsla
rode wijnazijn
koolzaad/walnotenolie
————-
Balsimico geglazuurde eendenborst met eekhoorntjesbrood en linzen
Ingrediënten:
Voor de linzen met eekhoorntjesbrood:
1 eetlepel olijfolie
225g Pancetta of gerookt spek, in blokjes
1 ui, fijngehakt
1 stengel selderij, fijn gesneden
1 prei, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 grote wortel, geschild en fijngehakt
30g gedroogd eekhoorntjesbrood, een half uur geweekt in 290ml zeer warm water
225g Puy (groene) linzen, gewassen
375ml rode wijn
570ml kip- of groentebouillon
55g ongezouten boter
4 el fijngehakte verse platte bladpeterselie
225g baby spinazie bladeren
zout en versgemalen zwarte peper
Voor de eend:
2 grote Barbary eendenborsten
vers gemalen zeezout
150ml balsamico azijn
2 theelepels honing
—————————–
Merci alvast!