Helaas Les Tonnelles zit niet meer in het prachtige plaatsje Behuard, maar in de stad Angers…
Zie: http://jimsloire.blogspot.com/2008/12/anjou-two-items-of-news-les-tonnelles.html
Maar waarschijnlijk nog steeds een puike plaats om te eten…
Verdere tips:
Vouvray:
- Huet (uiteraard de Icoon van de regio)
- Domaine de Clos Naudin, Philippe Foreau (mijn absolute favoriet in dit dorp)
- Fouquet (Nooit geweest, maar wordt de laatste tijd regelmatig in het zelfde rijtje als de vorige 2 geplaatst)
Montlouis:
- Domaine de la Taille aux Loups, Jacky Blot (in groot contrast met zijn traditionele buren, een ‘moderne’ wijnmaker, met de meest prachtige zoete selectie van de Touraine)
- Francois Chidaine, zorg dat je bij het wijnbedrijf langs mag! En niet in de winkel…
Aanstormend talent in Montlouis:
- Laurant Chatenay;
- Le rocher de violettes, Xavier Weisskopf;
- Frantz Saumon;
- Stephane Cossais.
In de regio Jasnieres/Coteaux du Loir:
- Domaine de Belliviere, Eric Nicolas
- Les Maison Rouges
- Briseau
Savennieres/Coteaux du Layon:
- Chateau Pierre Bise;
- Domaine des Baumards; (ooit een prachtig bezoek gehad, vond toen de wijnen tegen vallen, maar latere proefervaringen waren steeds heel mooi!)
- La Ferme de la Sansonniere - Mark Angeli (staat al jaren hoog op mijn verlanglijstje)
- Domaine aux Moines (hier kun je een vertikaal Savennieres proeven, heel erg klassiek)
Voor de sectie rood en de overige witte wijnen van de Muscadet of de inferieure Sauvignon Blanc ;-) kunnen andere wellicht beter adviseren…
Santé,
Joost