Wijn en Spijsclub

  • Hessel

    Goedemorgen allemaal, afgelopen dinsdag was het weer zover, we streken neer bij ons lid aan het water, schitterend uitzicht over de stadswallen, de mooie grachtenpanden dus alle ingredienten voor een gezellige avond!

    Frisse salade met ossenworst, kletskopje van sesamzaad en huisgemaakte piccalilly

    * Picpoul de Pinet 2008 Malassagne

    * Sauvignon blanc 2008 Cantavida Chili

    De sauvignon bleef mede door zn mooie frisse zuren kaars recht overeind maar bij de piccalilly was de picpoul weer beter omdat deze wijn een klein bittertje heeft, maar ja bij piccalilly blijft het moeilijk

    Spiesje van gambas en heilbot, gemarineerd in sereh en verse gember en basilicumolie

    * Viognier 2007, Dom.La Bastide Hautrive

    * Cotes du Luberon 2007 Doria

    De viognier is te licht wel een mooie wijn heel fruitig, citrus fruit, de Luberon heeft meer body is wat boerser en steviger, mooie volle wijn, de basilicumolie heeft dit nodig

    Warme vitello tonato met truffelmayonaise

    * Cotes du Rhone rose Guigal 2007

    * Weingut Tinhof, Burgenland rose 2007

    De Guigal rose heeft een mooie kleur de Tinhof heeft een rare oranje kleur maar smaakt heerlijk maar komt duidelijk te kort bij met name de truffelmayonaise, Guigal heeft meer body is beter in balans kan makkelijk dit gerecht aan, dikke pluim aan de chef voor dit gerecht, super stukje gegrillde tonijn heerlijk!

    Gevulde piepkuikenborst met geconfijt pootje op peultjes en haricots verts

    * Morgon le Py 2005 v.v. Potel

    * Pinot noir alte seleccion Cantavida Bio Bio Valley

    Beide mooie boerse wijnen maar te overheersend het gerecht valt weg, misschien had de chef voor een andere saus moeten kiezen, de Morgon is een geweldige wijn een van de weinige Beaujolais die je weg kunt leggen.

    Gorgonzola loempia met ijsdruifjes

    * Sauternes 1993 Clos lAbeilly

    Geweldig wat een mooie combinatie, het zoetje van de wijn het zilte, zoutje, van de kaas ja dit kan niet beter!

    Mergpijpje gevuld met parfait van witte chocolade

    * Moscatel de Setubal 2004 Barbosa

    Een keer wat anders dan het geijkte, verrassend, mooie afsluiting

    Zo kwam er een eind aan deze leerzame, gezellige avond, gastheren en dame bedankt voor deze avond, volgende keer zijn we te gast op de hotelschool waar een van onze leden docent is graag tot dan.

  • Constance

    Klinkt allemaal heerlijk, het water loopt me in de mond!

    Constance

  • Peter vdB

    Wat een gewaagd en smaakrijk begin, Hessel! Leuk om te zien dat die lekkere Amsterdamse osseworst erin is verwerkt. Een broodje osseworst op het terras van Wildschut na een zondagochtendconcert in de zon en je hebt een werelddag.

  • Mathieu Wechseler

    Thanks Hessel voor deze leerzame wijn-spijscombi's. Briljant die ossenworst met frisse salade. Heb ik mijn gasten ook al eens mee verrast. Zo eenvoudig en toch o zo smakelijk.