Posting over wijn

  • Eelco van Wieringen

    Bij Klaas even wat afgegeven. Het bleef niet droog. Die doktoren toch.

    Twee korte aantekeningen.

    2005 Chablis 1ste cru Beauroy, Agnes en Didier Dauvissat

    Blind in het glas. In de neus meteen marsepein, bitterkoekjes en gebrand hout en wel zodanig dat primaire fruitgeuren behoorlijk op de achtergrond geschoven zijn. Een wijn die de discussies of Chablis houtcontact mag hebben gehad doet herleven. Ik denk dat de boer en de drinker het zelf maar moeten uitmaken. Een ding is me wel duidelijk: hout vermoordt een combinatie met oesters. Oesterwater is Chablis zonder boom erin.

    Blijft staan dat ik dit een geweldig glas vind. Strakdroog, beklijvend en mondvullend. Die hadden we bij de saffraanrisotto moet hebben Klaas. 16.5/20

    2005 Vall Llach Embruix

    Oef! En baf! Deze wijn schreeuwt! Gebrand, medicinaal, kaneel, munt en een dikke laag zwarte bessengelei. Zowat overrijp. Duidelijk alcohol in de afdronk maar niet te storend. Zoet in de mond, maar zat zuur (5.1 gr/l) om het spannend te houden. Ik mag deze wijn wel (maar na 1 fles hou ik op). Johnwijn. 16/20

    Salut,

    Eelco

  • John

    Eelco,

    Absoluut Johnwijn! Maar deze 2005 is nog een jaar of 2 te jong…..en ook ik drink maar 1 fles….daarna ruk ik namelijk altijd een Idus de Vall llach of Vall llach open :D

    Hasta Luego

    John