za 28 feb 2009, 05:30 | 5 reacties Wijn uit winkel opdrinken in restaurant
Twingly blog zoekenJouw blog hier
AMSTERDAM - Het is eigenlijk ’not done’, eigen eten of drinken meenemen naar een restaurant. Maar wie een fles wijn koopt bij Wijnkoperij Henri Bloem, mag deze opdrinken in Restaurant Vermeulen in Utrecht.
Het restaurant en de wijnwinkel zijn drie kilometer van elkaar verwijderd, meldt Misset Horeca. Alard Vermeulen van Restaurant Vermeulen legt de actie uit: „Zoek een heerlijke wijn bij Wijnkoperij Henri Bloem van minimaal 45 euro uit en drink die bij een lunch of diner bij Restaurant Vermeulen.” Het gaat om een tijdelijke actie waarbij de klanten die een wijn van Wijnkoperij Henri Bloem meenemen, geen kurkgeld hoeven te betalen. Overigens kreeg deze wijnzaak in 2008 de Retail Jaarprijs voor meest service gerichte winkel.
Het idee om eigen drank of eten mee te nemen naar een horecagelegenheid is niet nieuw. In Australië is dit al behoorlijk ingeburgerd onder de naam Bring Your Own (BYO).
************************************************************************************
Leuk idée van Bloem en Vermeulen. Publiciteit en omzet. Dat het maar wijn van een wijnhandel mag zijn, zal wel een afspraak zijn. Maar het maakt de kaart van dit Restaurant wel een stuk groter. Voor EUR 45 drink je een wijn die op de kaart EUR 125-175 zou kosten.
Weet iemand het kurkengeld als je een eigen fles naar Vermeulen meeneemt?
Dit voorbeeld verdient opvolging, liefst met meerdere wijnhandels en misschien een iets lagere prijs. Niet iedereen geeft in een restaurant EUR 45 uit.
Ik wacht op Bloem Den Haag : Ik weet wel restaurants ……….
André