Twee weken geleden een mooie avond gehad in Linschoten…..in mijn ogen het beste restaurant van de 2 uit het dorp!!!
Ik had samen met een proefclub genootje van de wijn academie, het mooie bericht gekregen dat we geslaagd waren voor het proeven….de rest liet op zich wachten
Ruinart blanc de blancs:
Tonijn tartaar met sinaasappeldressing en marshmellow van tomaat
Kellerei cantina Terlano Pinot bianco “Vorberg” 2007:
Dungesneden Coquille op snijboon met micro leaves, kikkoman, sinaasappelblokjes en mooie olijfolie
Verdicchio dei castello di Jesi Classico Superiore DOC Balciana 2006
Bombe van dungesneden wilde zeebaars gevuld met Canadeese kreeft, Mayonaise en geraspte truffel
Domaines des Comtes Lafon Macon Uchizy Les Maranches 2007
Kabeljauw met schelpdieren (Mosselen, Kokkels, Vongole, scheermessen) met saus van licht gerookte knoflook
Puligny Montrachet Les Pucelles Marc Moray 2007
Gestoofde heilbot met een krokant dankje van wintertruffel met risotto van truffel en lardo di collonata met truffel beurre blanc
Poggio di sotto “Il Decinale” 2003
Ternuta La Meridiana “Rivaia” 2004
Pommard Les Vaumuriens Domaine Coche-Dury 2004!!!!!!!!!!
Gebraden Hollandse reerug met gelei van rode biet, aardappelsalade, mini biet, Amsterdamse ui en een fantastiche reejus
Kaas van de wagen
Amarone di Valpollichella Vaona 2004.
Tokaji Aszu 6 Puttonyus……?????
Gepocheerde annanas met mousse van cocos, spekkies van cocos en ijs van passievrucht.
Het was top, zeker met een geweldige tafelgenoot