De “Schorpion zwart brut bruisend” is door de Professionele Vlaamse Sommeliers vzw verkozen tot de beste Belgische wijn van het jaar 2009.
De wijn kreeg twee punten meer dan de nummers twee en drie. Dat werd vernomen van Bob Zaman, voorzitter van de Professionele Vlaamse Sommeliers.
De Schorpion zwart brut bruisend uit Viermaal kreeg 90 punten en deed daarmee nipt beter dan de Meerdael Chardonnay en de Uylenberger Regent 2007, die 88 punten kregen.
De titel “Young Sommelier Award of Excellence 2009” gaat dit jaar naar Dieter Ryckebosch. De jonge sommelier volgde het 7de specialisatiejaar wijn- en drankenkennis aan de Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en liep onder meer stage in De Karmeliet, Bistrot d'Eygalières van Wout Bru, in Oud Sluis en bij Comme chez Soi. Sinds 2007 werkt de jonge sommelier in restaurant Sel Gris in Duinbergen, waar hij de functie van maître d'hôtel en sommelier combineert.
Bron: Knack.be
Ed