wine & dine in Antwerpen

  • john

    Volgende week heb ik een mooie wine & dine avond met Belgische wijnfreaks in Antwerpen. Plaats van delict: 1* restaurant Le Dome.

    Onze wijnen worden begeleid door 8 gangen

    De wijn line-up is bijna compleet:

    Bubbels:

    Dom Perignon 1990

    Taittinger comtes de champagne

    Wit:

    Chablis Les Clos 2004 Dauvissat

    Chablis Les Clos 2004 Raveneau

    Chablis Les Clos 2004 Fevre

    3 x Batard Montrachet 1999 (domaines volgens pas na drinken)

    Rood

    L´evangile 1982

    Trotanoy 1982

    La Conseillante 1990

    Chambertin Clos de Beze 1997 Jadot

    Chambertin Clos de Beze 1998 Jadot

    Gevrey Chambertin Rousseau Clos st. Jaques 1990

    Barolo Faletto 1997

    Sori Tildin 1997 Gaja

    Er volgt nog een top Italiaan en 1 Yquem en 1 Climens

    Indien iemand van een bepaalde wijn een PN wil hebben, dan hoor ik dat graag.

    Hasta Luego

    John

  • Dick Schinkel

    Das een heel mooie line-up John…

    Bij rood zal het voor jou bij drie wijnen wel even op je tanden bijten zijn :D

    Met smakelijke groet Dick

  • john

    Daar heb je helemaal gelijk in Dick! sommige zullen een “big smile” krijgen bij die 3 bourgognes, maar ik ga dan gewoon even een half uur op het toilet zitten…..:D

    ook de Barolo zal mij niet echt vreugde brengen vrees ik…….

    Hasta Luego

    John

  • Klaas Vaak

    welke jaar van de Comtes komt er op tafel, John?

    Klaas:z

  • john

    oeps vergeten. ook de 90er

  • Tom

    john,

    de drie les clos's interesseren me. interessant om de drie topproducenten van les clos in een horizontaaltje op de rooster te leggen.

    ik open komende zaterdag een valmur 2004 van lefèvre.

    smaak ze,

    Tom

  • john

    het menu:

    1. véloute van zandwortel met zeeëgel

    2. tartaar van langoustine, komkommer, jus van oesters

    3. St-Jakobsvruchten, tuinbonen, salie en safraan

    4.huisgemaakte terinne van ganzenlever, knolselder en truffel

    5. Fera du Lac Genève (bergmeervis), zachte uien uit Cévennes, esdoornjus

    6. Kalfszwezerikken met Provençaalse groene asperges en stoofpotje van morilles

    7. Stier uit de Camargue, jus nature, ratte aardappeltjes

    8. Blauwgeaderde kaas of oude kaas (nog te kiezen in functie v/d wijn)

    9. dessert rond aardbeien

    10. Chocoladetaart ‘à la minute’ met vanilleroom

    Genoeg gangen lijkt me………

    Hasta Luego

    John

  • Robèrt Koopman

    Zeker genoeg gangen!

    En beter nog, het klinkt allemaal heerlijk!

    M.v.g,

    Robèrt

  • Tom

    ga voor de blauwgeaderde met de rieussec en yquem, john.

    gisteren had ik wijnvrienden op bezoek. we proefden o.a. Rieussec 2003 en d'Yquem 1965 in combinatie met een Achelse Blauwe (onlangs verkozen tot de beste streekkaas ter wereld : http://www.standaard.be/Krant/Tekst/Artikel.aspx?artikelId=5826T1DC&date=20090225&demo=False ) : m'n meest hemelse wijn-kaas combinatie ooit !!!!

    Ik las hier al wat gemengde berichten Rieussec 2003. Ik vond hem fantastisch, zo goed zelfs dat ik afstap van het idee dat Sauternes uit topjaren per definitie min. 10 jaar oud moet zijn alvorens goed te kunnen degusteren.

    Btw Peter Z., Achel ligt op zo'n 10km van bij jou : tip !!!!

  • Peter Z.

    Tom,

    Achelse blauwe is inmiddels de prikkerskaas. Ik had hem al meegenomen naar de Portugal proeverij en hij staat ook regelmatig hier thuis op tafel, met of zonder prikker(tje)s erbij.

    www.catharinadal.be/k_schimmelkazen.html

    Hun oude en brokkelkaas is overigens ook fantastisch!

    PS: Hoe waren de andere wijnen, want ik zag heel wat mooi op tafel staan gisterenochtend.

    Cheers

    Peter Z.