wijnavond in Dome Antwerpen

  • john

    even snel…..schitterende restaurant, maar niet echt onder de indruk van de gerechten. wel ok, maar niet sterwaardig……..gezelschap EN de wijnen subliem!

    Er waren wat wijzigingen in de line-up gekomen, hier nu even de wijnen en mijn scores. Later meer tijd voor beschrijvingen op verzoek:

    Bubbels:

    Dom Perignon 1990 92/100

    Taittinger comtes de champagne 1990 88/100

    Wit:

    Chablis Les Clos 2004 Dauvissat 97+/100

    Chablis Les Clos 2004 Raveneau 93+/100

    Chablis Les Clos 2004 Fevre 92/100

    Batard-Montrachet 1999 Niellon 98/100

    Batard-Montrachet 1999 Leflaive 97/100

    Batard-Montrachet 1999 Sauzet 89/100

    Rood

    L´evangile 1982 89/100

    Trotanoy 1982 95/100

    Cheval Blanc 1975 95/100

    Cheval Blanc 1985 99/100 (WOTN)

    Chambertin Clos de Beze 1997 Jadot 91/100

    Chambertin Clos de Beze 1998 Jadot 88/100

    Barbaresco Giacosa Santa Stefano 1997 89/100

    Hasta Luego

    John

  • john

    was er nog 2 vergeten……en wat voor wijnen….

    Cote Rotie La Landonne Delas 1997 97/100

    Ermitage Pavillon 1991 Chapoutier 98/100

    Hasta Luego

    John

  • ChrisW

    Weer een wel heel mooie set wijnen voor een doordeweekse dag!

    Kun je je nog iets herinneren van de belangrijkste verschillen tussen de drie toppers uit de Chablis uit 2004?

    ChrisW

  • john

    Chris,

    De Fevre was erg herkenbaar, namelijk duidelijk meer hout dan de anderen. Tevens was hij minder complex dan de dauvissat en raveneau.

    De raveneau zat in een lastige fase….beetje “te” gesloten om nu groots te zijn, maar na een uur in het glas kwam er duidelijk meer los.

    De Dauvissat daarentegen was helemaal wooow! mooie complexe neus van tropische vruchten en prachtige mineralen, leisteen en een zeer lange afdronk met genoeg ruggegraad om de komende 10 jaar nog mooier te worden…..

    Hasta Luego

    John

  • Cor Balfoort

    Dank voor een verslag waar de liefhebber het water van in de mond loopt. Ik heb het met een verwerkbaar soort jaloezie gelezen :)

    Ik ben een groot liefhebber van Ravenau maar weet ook dat ze wijnen maken die lang, lang moeten rijpen. Afgelopen zomer in Chablis dronk ik een 1996 grand cru (Valmur dacht ik) en die was net op dronk. En 2004 is een jaar wat ook wel even tijd nodig heeft, schat ik in. Een 2004 Butteaux van een paar maanden geleden was in hogere zin kindermoord. Maar altijd een belevenis om jonge wijnen met zoveel potentieel te proeven.