Wijn en spijsclub

  • Hessel

    Goedemiddag allemaal, hier weer een verslag van onze Wijn en Spijsclub, afgelopen dinsdag waren we te gast bij de Hotelschool waar een vroegere collega docent is, we hadden elkaar bijna 25 jaar niet gezien super leuk, helaas waren wij de laatste lichting die nog met Gerard Fagel heeft gewerkt.

    Apero: De Linie 2007 Dom. van Stokkom, heerlijke frisse wijn van eigen bodem, lichte Elzas tonen, klein zoetje, daarbij frikadel van zwezerik met zoet-zuur van mosterdfruit

    Bio kropsla met rauwe sjalotjes en een bordje met bio kropsla met geconfijte sjalotjes en gebakken spekjes

    * Chardonnay 2008 San Pedro Chili

    * Pinot-noir 2007 Burgenland Oostenrijk

    Beide wijnen geproefd bij salades eigenlijk is de conclusie dat de rauwe sjalotjes te overheersend zijn en gebakken spekjes ook, beide wijnen zijn mooi, vol en rond maar tegen dat geweld kan geen wijn op

    Tongfilet ( koud ) met kervelvinaigrette en rode pepertjes en een bordje met warme tongfilet en een specerijencreme

    * Pinot-gris 2006 Meinklang Burgenland Oostenrijk

    * Sauvignon de Touraine 2006 Clos Roche Blanche

    De pinot-gris houdt stand tegen specerijencreme juist door zn zuurtje en rijke volle neus komt ook door zn houtlagering, de sauvignon is alleen een aanvullende wijn bij de kervelvinaigrette, deze mooie wijn is gemaakt van superrijpe druiven en daarna nog lang op de lie gebleven, super mooie wijn

    Carpaccio met pijnboompitjes en Parmezaanse kaas en 1 bordje zonder kaas

    * Pinot-Auxxerois 2006 Zusslin Elzas

    * Rosso Piceno 2007 Saledini Pilastri Italie

    Pinot is rijk vol aromatisch klein zoetje de Piceno is rond evenwichtig, kersen zachte tannines, maar zodra de wijn in aanraking komt met parmakaas overheersd de kaas en veranderd de wijn

    Gehaktbal van biokip met champignoncreme en puree van koolraap

    * Macon-village 2006 Grillemont-Michel

    * Chardonnay 2005 Dom. Prieur Pays- dOc

    De chardonnay is te dominant door zn houtlagering, de Macon is ook te licht haaft wel mooie zuren maar trekt het niet

    Ossehaas naturel, eerst licht aangezet daarna op een chineese bbq doorgegaard

    * Ch Langlais 2003 Puisseguin-st Emilion

    * Cancelli Toscana 2005 Coltibuono

    De toscaan valt weg omdat dit gerecht een lichte rook smaak heeft, de Puisseguin heeft wat kruidigs heeft meer body en blijkt kaarsrecht overeind, heerlijke wijn

    Kaas, Bleu de Wolvega ( superrijp ) en hele oude nagelkaas met een glaasje Burmester vintage 91, gewoon genieten heerlijk!

    Gepocheerde peer met vanilleijs en vanillesaus met een glaasje Clairette de Die, ja hoe kun je een avond als deze beter afsluiten?

    Wat onze gastheer, meesterkok, ons vanavond duidelijk heeft gemaakt is dat een gerecht de wijn kan veranderen met name sjalotjes, rauw of geconfijt, en spekjes, dat je daar heel voorzichtig mee moet zijn en zo kwam er helaas een einde aan deze geweldige avond, meesterkok en vriend bedankt voor deze leerzame en gezellige avond! volgende keer zijn we te gast bij een bedrijf die al jaren aan de top staat en als ik me niet vergis komen daar vast italiaanse gerechten in voor, daargaan we binnenkort inspiratie op doen ( 16 tot en met 25 April ) Veglio, Grasso, Borgogno, Costa, San Biagio, alles in Piemonte.

    Tot een volgende keer groetjes Hessel

  • Dick Schinkel

    Hessel wederom dank voor dit verslag.

    Met smakelijke groet Dick