Gisteravond was het dan zover, de wine&diner in Velsen.
Ons diner&wine bestond uit:
* trio van gerookte ham ( parma, pata negra, serrano) met verse vijgen wat vers gemalen peper en luxe olijfolie
wijn: Priorat Martinet Bru 2005 (16/20) van Mas Martinet, top combi
* verse spinazie soep.. hier geen wijn :-)
* Hachee op ambachtelijke wijze gestoofd met rode kool,gekookte aardappel en huis gemaakte appelmoes,
wijnen: Corton-Bressandes 2001 Dubreuil-Fontaine (15/20)geen geslaagde combi, de wijn was te licht en miste karakter om de heftige smaken van de stoofpot te compenseren.
Gevery-Chambertin V.V. 1ercru “les Cazetiers” 2000 (17.5/20) van Ph. Naddef, de wijn was 2 klasse beter dan de Corton, veel materie, fijn rood fruit,stal,luxe hout. ging dus perfect samen met de stoofpot!.
* vers gebakken appeltaart met slagroom
wijnen: Pacherenc du Vic Bilh ,cuvee Octobre 2000 Alain Brumont (17/20) , heerlijke combi, de krenten in de appeltaart en de zoete structuur v.d. wijn was heerlijk.
Vouvray Clos du Bourg moelleux 2003 Huet (18/20) voor mij de perfectie! zalige gelaagde wijn, heerlijke zuren, spannend zoet/ botrytis en zeer gelaagd! maar niet
iedereen was het daarmee eens, Bert vond de Pacherenc du Vic Bilh een betere combi maar ach de goede man weet ook niet beter ;-) :-)
* koffie met bonbons en amaretto /Port L.B.V. 1999 Quinta de Ventozelo om het geheel in stijl af te sluiten.Was erg gezellig en prettig!
Gr.Chris,