Huet Demi-Sec

  • Willem

    Ik heb nog wat flessen Huet Demi-Sec.

    Wie kan mij vertellen hoe ik die drink (temperatuur) en bij wat voor gerechten is dit een mooie wijn. De jaargangen zijn eind jaren 80 en begin tot mid jaren 90.

    Met vriendelijke groeten,

    Willem

  • JoostB

    Willem,

    Ik zou de wijn gekoeld serveren, 14C is ideale drinktemperatuur, maar ik zou de wijn iets koeler serveren zodat ie in het glas een beetje kan opwarmen. Overigens kunnen deze wijnen nog prima een dagje openstaan, soms wordt ie daar zelfs beter van…

    De wijn doet het prima als aperitief, ook zonder eten te genieten. Mooie combinaties zijn volgens mij paté of geitenkaas. Eventueel kun je experimenteren met (licht) gerookte vis (forel?) of blauwe kaas (niet te heftig)…

    Santé,

    Joost

  • Peter vdB

    Kreeftcocktail, met niet te geprononceerde saus.

  • Cor Balfoort

    Iets met rivierkreeft gaat inderdaad mooi. Deze wijnen krijgen met de jaren ook sterk aardse tonen waardoor ze mooi bij subtiele gerechten met paddestoelen gaan. Overigens rekenen op een smaaktechnisch ongeveer droge wijn: dat zoetje is er inmiddels helemaal mooi ingerijpt.

    Cor