Beste Eelco,
Bedoel je “Het Proefboek”?
Ik heb op de grootste online boekenverstrekker van Nederland gekeken en kwam op onderstaande omschrijving uit:
Na het verschijnen van ‘Smaak’* en ‘Smaakstijlen’** kreeg Klosse van de Universiteit van Maastricht de gelegenheid om in de vorm van een promotieonderzoek het denken over smaakstijlen te verfijnen en uit te werken. Die extra informatie en nieuwe inzichten werden voor een deel opgenomen in dit Proefboek dat is opgezet als een praktisch hulpmiddel voor het leren classificeren en benoemen van smaken en het combineren van gerechten en wijnen. Klosse bespreekt kritisch de Franse wijnclassificaties. Wijnetiketten zijn niet echt meer informatief: de smaakprofielen van wijnen zijn in de loop der jaren veranderd, mede door een gewijzigde consumentensmaak en ook door nieuwe ontwikkelingen in vinificatie. Dat betekent proeven en vergelijken om goede combinaties te vinden. Klosse pleit ook voor een herwaardering van de burgerkeuken en behandelt diverse aspecten van o.m. bereidingstechnieken die smaak beinvloeden, mede aan de hand van recepten. Tot slot een begrippenlijst, literatuuropgave en een alfabetisch register. Voor culinaire opleidingen en gastronomen een belangwekkend boek.
ISBN: 10 9043905054
ISBN: 13 9789043905053
Succes!
Marcel.