Iedereen met een wijnopslagje of kelder kent het: je ontdekt flessen die je eigenlijk vergeten was. Nu in het glas: Rosso di Montalcino 2000 Donatella Cinelli Colombini. Ik schrok eigenlijk toen ik die uit de kelder haalde: Rosso !! Dat moet je - in tegenstelling tot grote broer Brunello - toch wel binnen een jaar of vijf drinken… Nou, de proef op de tong. De wijn is springlevend: mooie tuile kleur. Een neus met laurier, bakjes morellenkersen, vuursteen. Fluwelige aandronk, rondeur op de tong en héérlijk sappig. Zalige Toscaanse wijn met een van de lelijkste eitketten die ik in de kelder heb liggen. Hoezo met een jaar of vijf drinken? Ik moet me gewoon niks gelegen laten liggen aan alle voorschriften. In de combinatie van wijn en gerechten leerde ik dat al eerder. De wijn gaat doorgedronken worden bij een wortelstamppot met indische hachee (tamelijk zoet). Ja, gek gerecht op zo'n warme dag. Maar ja, hier hadden we alles voor in huis. Santé !