alles over wijn

  • ray

    wil je alles over wijn weten?

    kijk dan eens hier.

    http://wijninformatie.blogspot.com/

    wijnrecepten en hoe je wijn moet maken

  • romke van dijk

    Koffiewijn

    30 g oploskoffie

    2,8 kg suiker

    10 g citroenzuur

    3 theelepels gistvoeding

    2 kg tannine

    1 mg vitamine b1

    Alle grondstoffen (de helft van de suiker) worden samen even gekookt, behalve de vitamine. Wanneer het is afgekoeld doet u de most in de fles die dan half vol moet zitten. Dan de gist toevoegen, waarbij veel schuim kan ontstaan.als die wat is gezakt, gaat de andere helft van de suiker erbij, opgelost in een paar liter water. De fles is nu tot de schouders gevuld. Als het schuim toch uit de fles komt kunt u in plaats van een waterslot een slangetje er in doen waardoor het schuim in een andere fles kan belanden. Dat schuim is ook een uitstekende giststarter. Wanneer de eerste felle gisting voorbij is, houdt het schuimen vanzelf op. Vul dan de fles tot de nek en plaats een waterslot. Na het helder worden kunt u overhevelen en wanneer de wijn stabiel is, bottelen. en probeer na drie maanden eens een fles om te kijken hoe de wijn zich vormt.

  • merijntje mortirolo

    Romke, wat doet de tannine per kilo tegenwoordig?

  • Theo

    Nou Romke,

    Ben benieuwd naar jouw kundige analyze over 3 maanden :-)

  • Mathijske

    Tannine, tannine, per kilo net benzine

    Maar een glas alcoholgoud in de hand

    Rijdt je verder weg dan welk ambetant

    Asfaltkarretje zoevend als op cocaine