Aan alles komt een eind, zeker ook aan mooie dingen. Vandaag de laatste dag, die zal worden afgesloten met een vliegreisje….
Maar eerst nog een dag te gaan.
Om te beginnen nog maar een ontbijt en geloof het of niet, geen bubbels in mijn boekje.
Wat gaan we vandaag zoal doen. Allereerst gaan we met de hele groep exclusief Udo een wandeling maken langs de baai van Hermanus. Een 2 uur durende wandeling met schitterend uitzicht langs de rots en zand stranden.
Daarna lunchen in Hermanus en dan terug om te pakken om af te sluiten bij Newton Johnson voor een laatste proeverij.
Vooruit dan maar, eerst de wandeling. Een stevig stuk lopen. Vorig jaar twee walvissen gezien. De kans dat het dit jaar gebeurd is eigenlijk nul, en ik kan vast verklappen, we hebben er geen gezien.
Start van de wandeling….
Wel erg veel dassies! Tot vandaag hadden we er nog geen enkele gezien.
Gewoon genieten
Na twee uur komen we aan in het centrum van Hermanus.
Snel zoeken we een terrasje op om wat te drinken en te lunchen.
Na de wandeling heb ik dorst, dus wat drink je dan, inderdaad bier.
Wel kwamen er twee flessen wijn op tafel, en als officieel groeps notulist , moet je natuurlijk wel even proeven.
Lunch
Wijn 223: Simonsig Sunbird sauvignon blanc2008
Instapper. Goed maar niet meer. Let op! Dit wijntje heeft wel 4 sterren in Platter’s!
Wijn 224: Whale Haven
Viognier – chardonnay 2008
85% viognier. Mag met recht de naam wijntje dragen. Niet top.
Na een goede lunch is het weer tijd om richting Schulphoek te gaan.
Na wat rond te hebben gehangen met een glaasje, koffie en gebak, is het tijd om te vertrekken naar Newton Johnson in de Hemel en Aarde vallei, een paar kilometer verderop.
Natuur lijk hebben we al een aantal Newton Johnson wijnen gedronken, maar er zijn er meer.
Eerst maar een rondleiding. Ook hier gebruik van zwaartekracht. Druiven komen boven binnen en tijdens het wijnmaken loopt de wijn door de zwaartekracht zonder pompen naar het volgende stadium.
Even wat proeven.
Tanks hangen aan het plafon
Wijn225: sauvignon blanc, vat monster.
Druiven uit het Elgin gebied. Mineraal, zuren, gist. Opvallend gemakkelijk te drinken!
Dan tijd voor de zonsondergang……helaas, net voor de ondergang schuiven wolken voor de zon. Dan maar proeven.
Uitzicht, net voor de zonsondergang.
Wijn 226: Blend 2008.
Deze wijn is nog niet vrijgegeven en ook de naam staat nog ter discussie.
75% sauvignon (Hemel en Aarde vallei) en 25% semillon (Botsrivier).
Spontane gisting, mineraal, crispy.
Wijn 227: Domaine chardonnay 2008
Ook deze wijn is nog niet vrijgegeven. 30% nieuw hout, spontane gisting.
Mineralig, mooie zuren, complex. Mooi in balans met het hout.
Wijn 228: Felicite rosé 2008
Shiraz (rosé) gebland met sauvignon blanc (26%)
Krachtig, droog, kruidig, wat caramel.
Wijn 229: Eilandia pinot noir.
Frisse pinot noir stijl. Besjes, aardbei, nog een beetje gesloten.
Wijn 230: Domaine pinot noir.
Hout duidelijk in de neus maar niet overdreven. Fruit, besjes, bloemetjes. Klein bittertje.
10 maanden hout waarvan 30% nieuw.
Wijn 231: Pinot Noir, Elgin area 2008.
Meer zoet, consentraat. Spicy, donker fruit.
Wat mij betreft is de Domaine pinot noir de beste. Dit is een wijn zoals hij zijn moet. De Eilandia is wat te licht (instapper) en de laatste heeft wat te veel zon gehad en daardoor minder typisch pinot noir.
Dan is het tijd voor nog een hapje, en daarbij natuurlijk nog wat wijn.
Een fles hebben we nog niet gedronken, dus gaat deze nu open:
Wijn 232: Grangehurst cabernet – merlot 1997.
71% cabernet. 20 maanden voornamelijk Frans hout.
Boers, troebel (ongefilterd). Gerijpt maar nog steeds veel fruit en een mooie balans.
Dit is echt een klasse wijn!
De laatste maaltijd zit er op…….
Wijn 233: …….die is er niet. Hier blijft de teller steken…….
Na een laatste woordje van Udo is het tijd om te vertrekken naar de luchthaven.
Ons wacht nog een vlucht van ruim 11 uur. Dit zal ik jullie besparen.
Hier eindigt de vakantie en daarmee mijn verslag.
Maar………Ik heb nog een toegift.
Over een paar dagen kom ik nog 1 maal op de reis terug.