Hoi Patrick,
Wat is dit nu weer voor een duivelse receptuur voor een haring/bietensalade!!! Die walnoten geloof ik nog, maar bij de mosterd begint het al te wringen terwijl ik bij de gembersiroop en de verse gember definief afhaak. Dit KAN niet lekker zijn. Of zit ik er compleet naast?
Je moet in mijn ogen de pure smaken van de aardse biet en zoute haring naast de verfrissende appel tot hun recht laten komen. Aangemaakt met wat creme fraiche, iets rauwe ui en eventueel een nootje. Maar niet bijzonder veel meer.
Een witte wijn hierbij is al een helse zaak, een rode al helemaal. Die trekt de zout/frisse smaken niet. Maar als het dan toch moet: zorg voor een gekoeld glas van een graad of 12 a 14 C, kies een licht type met weinig tannines maar wel een fris zuurtje. Bardolino, Cotes de Ventoux, Loire gamay of Beaujolais zijn er een paar.
Maar ik zou er stiekem een glaasje Manzanilla naast zetten.
Salut,
Eelco