Mas Daumas Gassac 1985, wat een bagger...

  • Hendrik de vierde

    Door toeval heb ik destijds nogal veel van deze wijn gekocht.

    Volg em nu dus al vele jaren, en wat mij de laatste tijd steeds meer opvalt is …

    wat een bagger kurk:D

    De wijn is na een gesloten periode mij steeds meer gaan pleasen. Volop fruit, complex, lengte, neus, etc.

    Maaaaar, de kurk..(td)

    Ondanks zeer voorzichtige behandeling gaat mijn trekkert er door heen als bij nat zachtboord.

    Wat een gedoe!

    Telkenmale vrees ik vervolgens een aangetaste wijn, maar dat valt vandaag weer reuze mee:D

    Bij andere ook oudere jaargangen doet dit fenomeen zich niet voor.

    Iemand iets zinnigs te melden?

    uw Hendrik

  • MaartenZzzzz

  • Hendrik de vierde

    >:D<

    ik heb deze:

    http://www.ckmp.nl/pics/Screwpull,%20Decanteerset.doc

  • Sander

    Niks mis mee voor een bijna 30 jaar oude kurk :) :

    Voor wat oudere kurken gebruik ik een speciale kurkentrekker met twee pinnen. Zolang de kurk niet te los zit (zodat je 'm de fles induwt) werkt dat uitstekend.

    De wijn zelf is ook nog in topconditie. Direct na openen een behoorlijke putlucht, ik vreesde dat de wijn overleden was, maar deze lucht vervloog gelukkig al snel en de wijn werd met de minuut mooier. Een provencaals kruidenbuiltje met nog volop fruit, prachtige smeltende tannines en frisheid.

    Bedankt voor deze gigant!

  • Ronald Heijden

    Ja bedankt Hendrik voor deze gigant (tu) Heb 'm met samen met Sander

    gisterenavond onder uit gezakt in een loungebank soldaat gemaakt. Had

    totaal geen last van kurken er uit trekken dat werd allemaal voor mij geregeld :)

    Groeten,

    Ronald

  • Hendrik de vierde

    Jullie hebben de juiste spullen :D

    Leuk om te lezen dat de wijn in de smaak viel.

    Hendrik