Iemand nog goeie tips om een citroensaus te maken? Eel? Willem ***?
En als we toch bezig zijn….wat daarbij te drinken?
Kijk, dat ik in de Piemonte zit, betekent niet dat je niet gehoord wordt Maarten. Een zeer eenvoudig recept waarbij nochthans enig opletten vereist is: scalopjes bakken in olijolie (kort en ziedend heet), verwijderen en een heel flinke klont aan het bakvet toevoegen. Op kleur laten komen (en daar gaan amateurs de fout in). Afblussen met het sap van bijna een citroen en een flinke hand gehakte bladpeterselie toevoegen. Al bruisend over het vlees uitschenken.
Volgende: 100 cc witte wijn met het sap van een halve citroen en een fijngesneden sjalot inkoken tot bijna niks. Op zeer laag vuur een half pakje boter erdoor slaan. Scheutje room erbij om schiften te voorkomen en afsmaken met zout. Et voila, Beurre Blanc!
Op de binnenwegen hier geraak je of zelden uit de tweede versnelling of je dient ze met 160 per uur aan te vallen.en ze zijn bezaaid met wielrenners. Degenen die het profpeloton halen zijn niet per se de besten, maar degenen die het overleefden.
Salut,
Eelco
ps: nu in het glas:Cascina Vignazza, Torre Borrida, Langhe chardonnay 2007. Dit is een zogenaamde Tardi, een late oogst met bovendien opvoeding op 225-liter-vaten. In tegenstelling tot wat je verwachten zou niet log of overdadig, maar beschaafd, verkwikkend en multigelaagd. En dat voor maar een paar knaken. Het is overigens van een boer die biologisch werkt op 2,5 hectare en een zurig gezicht trekt als je op zondag bij hem aanklopt. Op deze dag ontvangt hij alleen maar god.
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?