Gisteren avond met goede vrienden wat gekookt en gedronken.
Bij een gerecht van gebakken kabeljauw op een stamp van afkokers (met uitgebakken vet spek en ragfijne bleekselderij) kort gebakken wilde spinazie, gebakken Shi i Take, zacht gegaarde mini trostomaten en een beurre noisette dronken wij:
Olivier Leflaive 2002 Puligny Montrachet
een wijn die nog fier overeind stond en datgene bood wat ik zoek in een wijn uit mijn favoriete wijngebied in de Bourgogne. ik schaal de wijn in op 92 pt.
Een wijn welke uitstekend samenging met het gerecht en heerlijk smaakte.
Bij een gerecht van Tournedos met een garni van wortel en haricots verts met gebakken kriel en een rode wijnsaus dronken wijn een:
Pichon Longueville comtesse de lalande 2002
Topwijn die ook prima smaakte bij het gerecht.
De Pichon 2002 is geweldig, krachtig en voorzien van voldoende potentie om nog jaren te plezieren. 94 pt.
Aansluitend nog een de Fesles 1997, staat ook nog fier overeind (iets wat op dat moment niet van mij gezegd kon worden) en smaakte zeer herkenbaar.