Vroeger at men adellijk vlees, vooral wild, omdat het dan malser werd maar ook omdat het dan de gewenste aroma verkreeg. Mijn grootvader was kok in een restaurant dat veel werd bezocht door politici, aan het buitenhof in Den Haag. Naar hij mij vertelde had hij het druk om er voor te zorgen dat het vlees goed adellijk was.
Tegenwoordig wordt er nauwelijks meer adellijk vlees gegeten. Men vindt het griezelig omdat men denkt dat het bedorven is. Helaas, want hert b.v.dat je tegenwoordig krijgt opgediend is veelal hard met primaire smaken. Die zijn niet bepald lekker.
Hoe zit dat nu met het bewaren van wijn?. Hoe is daar de smaakontwikkeling na verloop van tijd? Is het de moeite waard of is het een hardnekkige hype?
Zijn er bewaarschema's voor de rijpheid van de diverse wijnen en wat is het resultaat?
Ik drink alleen jonge wijnen. Ik zou het niet kunnen aanzien om in de kelder maar wijn te laten staan zonder dat ik weet of het ligt te verpieteren of dat een heel adellijke wijn het resultaat is.
Ik moet er overigens niet aan denken dat ik vroegtijdig kom te overlijden en dat al dat heerlijks, stel dat dat zo is, aan mijn neus voorbijgaat naar mijn erfgenamen.
Kan je eigenlijk dat soort gerijpte wijnen ook kopen tegen redelijke prijzen?