voor een doordeweekse dag. Dat was hedenmorgen om half zeven de goedemorgengroet van de kapitein. Succes met het voorbereiden en maken, ons gaat een dagje varen in Zeeland. Tralala.
Morgen komt een collega van de kapitein van het fregat een vorkje wegprikken. Gisteren en vandaag zijn dus de dagen waarop de voorbereiding(en) van start gaan. Ons heeft gekocht Livar en dat staat nu in de marinade te pronken op 4 gr. C. Puree van bonken met knolselder, een lik mosterd en vier soorten kaas. Daarnaast het scheutje melk room en boter om niet te vergeten. Puree staat ondertussen klaar. Daarnaast heb ik enkele weken geleden basis pompoensoep gemaakt en gewekt. Daar hoeft alleen nog maar kokoscrême en op smaak brengen met wat zout en peper bij en klaar. Als voorgerecht coquilles saint-jacques met de koraal. Ik moet dit verd. in Frankrijk kopen omdat koraal hier niet meer mag. Koraal bij de saus en de staafmixer en de bolzeef doet de rest. Als toetje heb ik rozenbottelijs gemaakt. Daarbij soesjes met top van chocolade en een taartje van panna-cotta met schijfjes mango.
Gisteren liep ik waarschijnlijk tegen de laatste hollandse aardbeitjes aan. Wat te maken? Ons hebt in de frigi verse hangop. Bij de Turk basilicum gehaald en ons maakt een glaasje basilicim/hangopcrême met op de top de aardbeitjes. Die laatste staan nu lekker te worden in de poedersuiker met balsamico. Kaas is Munster, niet te veel want het is een gewone doordeweekse dag. De kapitein zal bij de koffie voor een bonbonnetje zorgen.
Wat drinkt ons; Bij de coquilles een licht/halfzoete riesling van Kees-Kieren en… ik denk een chardonnay. Maar wat?
Pompoen hoeft geen wijn maar mag wel van mij. Wat?
Livar krijgt van mij twee of drie wijnen. De eerste wijn is de La Boda d'Aupilhac 2006 en de tweede is een Pauillac 1996 van Pontet. Wat is jullie advies voor de derde wijn. Ch9 of nog een Bordoot? Klinkt misschien gek maar ik zat ook te denken aan een houtgelagerde Weissburgunder van Schäfer-Frohlich. Nooit geprobeerd maar wat let ons?
Bij de kaas en het toetje moeten we zien te overleven en ons denkt dat te doen met een halfje 1996 Versteigerungswein van Markus Molitor 1996 Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese. Niet te zoet maar gewoon lekker met een fraai zuurtje. Jammer dat de kapitein alleen maar water drinkt.
Mag ik jullie mening t.a.v. de wijnkeuze maar ook welke nog eventueel als aanvulling zouden kunnen?
John