Vandaag van onze plaatselijke jager de eerste 8 Hollandse polder hazen binnen gekregen op het werk (Jachtseizoen gestart vanaf 15 Oktober). Ze waren lijkstijf en nog warm alles erop en eraan inclusief hun bondjas….Mooie zware rakkers vandaag/vanacht nog even lekker laten besterven en ze morgen uit elkaar halen. De schouders verwerken tot saus de rug volgende week braden eerst een beetje laten rijpen en de bouten verwerken tot een zalige hazen peper. In het restaurant ga ik het serveren met in ganzenvet gekonfijte ‘Prinses Amandine’ aardappeltjes gemarineerde rode kool en hazenjus met kruidnagel en sinaasappel…..Heerlijk
Maar het mooie is nu dat er vanavond voor ik naar huis toeging er één het haasje was en spreek woordelijk gezien in mijn rugzak verdween…..en die hangt nu in de schuur te wachten tot die maandag de sjaak is om te worden gevild te worden…..Het bereiden is verder geen probleem dat is wel in goede handen(.
Alleen wat ga ik erbij drinken??? Dat is dus de vraag op mijn hele verhaal.
Amarone? of iets anders???
Ik hoor het graag voor Maandag middag><
Timmus