De temperatuur in mijn kelder is hoog (18 graden). De vochtigheid is prima! Vraagje: is er een simpele manier om de temperatuur enkele graden omlaag te krijgen?
ClasicWine,
Lijkt me dat die emmers water ook vanzelf de omgevings temperatuur aannemen, dus lijkt me niet veel te helpen.
Volgens mij valt het allemaal wel mee met die temperatuur. Er is hier al veel over geschreven. Heb je evt bewaarwijnen kun je altijd nog een wijnbewaarkast aanschaffen (of volgens sommigen hier een oude koelkast gebruiken…)
Theo
Ambachtelijk koelen dan denk ik meteen aan grote blokken ijs.
Zoals “vroeger” de echte ijskast, niet dat ik deze dingen heb meegemaakt hoor B)
Die 18 graden is zo'n ramp niet hoor mits deze maar niet sterk veranderd in korte tijd.
Ik zou er voor tekenen als ik een ruimte van 18 graden in mijn huis had.
Eelco van Wieringen Schreef:
——————————————————-
> Die emmers water zijn nutteloos. Bovendien kun je
> die emmers zelf niet meer gebruiken. Neem vrede
> met die 18C, die zijn prima, of schaf voor veel
> geld een koelsysteem aan. Een investering die
> slechts een gering of geen effect op de kwaliteit
> van je wijnen zal hebben.
(tu)
Als het geen verwarmingsbuizen zijn moet je ook weer oppassen met goed isoleren.
In de wintermaanden kan er dan de kou er ook niet meer gemakkelijk in komen.
Dezelfde kou heb je in de warmere maanden weer hard nodig.
Als een kelder niet boven de 18-20 graden komt en rustig de seizoenen volgt zou ik mij er niet al te druk om maken.
Ook bij wijnproducenten met een grote kelder is deze schommeling in temperatuur aanwezig.
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?