Op de zaterdagmarkt van Nijmegen heb ik zojuist de hand weten te leggen op een fijn stapeltje sliptongetjes. Die gaan vanavond in de bruisende boter. In de koeling stond al een Colle dei Venti van Caldora 2008 klaar en met dank aan Ralph nog een staartje Riesling Donnhoff Tonschiefer Trocken 2008. Wil ik zowel de visjes als de wijnen recht aandoen, is het zaaks de saus zorgvuldig te kiezen. De vis is gebaat bij frisheid, de saus dient dat ook te zijn. En wellicht wat vet om het zuur op te vangen. Vet doet de drie-eenheid “trouwen”.
Nu nog kakelvers ligt er een remouladesaus te rijpen. Goede mayonaise als basis, augurkjes, kappertjes, mosterd en fijngewreven ansjovis erbij, bladpeterselie en dragon voor een hoger aromatisch gehalte. Ik sta nu al paf van de rijkdom aan smaken.
Dit is een heel fijne dag. Wat u?
Salut,
Eelco