Krijg de volgende vraag gemaild:
Binnenkort hebben we met het werk een etentje bij onze baas. Zij gaat als hoofdgerecht varkensfricandeau met in balsamico stroop gestoofde verse vijgen klaarmaken. De vijgen worden apart gestoofd, zo vertelde ze, maar het stoofvocht komt wel op het bord bij het vlees. Er zal aardappelpuree en gewokte spruitjes bij worden geserveerd.
Nu heeft ze mij gevraagd om voor de wijnen te zorgen.
Je voelt 'm aankomen: welke wijn zou passen bij een dergelijk (zoetig) hoofdgerecht?
Ik heb al wat gegoogled en kom dan op eventueel Elzasser Pinot Noir/Pinot Gris, maar ik voel me daar niet zo zeker over.
Mag ik jou om enkele suggesties vragen? Alvast enorm bedankt voor je hulp.
Ik zou zeggen een zondoorstoofde merlot? Suggesties welkom zodat ik punten kan scoren met mijn antwoord.
Aan het gerecht zal niks veranderd worden lijkt me.