Ik blijf jullie bestoken met mijn culinaire dingetjes.....Truffels!

  • VinnoTIM

    Waardige wijnliefhebbers,

    Er zullen onder u vast wel mensen zijn die een moord doen voor een lekker aardknolletje ook wel bekend als de truffel.

    Aankomende zaterdag hebben we weer onze jaarlijkse truffelavond en gelukkig zijn wij bekend in het wereldje en importeren ze rechtstreeks uit Piemonte, Dinsdag bellen……Woendag verzending in de middag met UPS en de volgende ochtend voor 12.00 uur Nederland vaak nog wel eerder dus laat ik ze meestal bij mijn moeder bezorgen:D

    Altijd keurig verplakt in een piepschuimen box in een papieren zakje met daarbij 2 koelelementen.

    Net thuis en de 2 doosjes opengemaakt….1 kilo'tje zwarte truffel (Herfst) maar wel hele mooie, groot, stevig en droog en goed in de geur…..morgen weet ik de smaak en dat voor 290 euro een kilo'tje

    het tweede iets kleinere doosje 500 gram witte truffels…..de alle eerste van het seizoenX( kon kiezen uit kleintjes voor 1300 euro de kilo of grote voor 1800 euro de kilo…..een spotprijs, mogen jullie raden welke in besteld heb>:D<

    Ik zou willen dat er geur internet was……HEERLIJK ik waan me weer in restaurant Il Centro in Priocca d'Alba waar ik in het witte truffelhart van Italië de mooiste witte rakkers heb verorbert(:D….Dat zijn momenten om nooit te vergeten.

    Het menu van zaterdag:

    Carpaccio van dungesneden rauwe coquilles en truffel in een lichte en getruffeerde langoustine bouillon met een gegrilde coquille

    Gepocheerd henneeitje met morieltjes a la cremé, groene asperge, gesmolten ganzenlever, verse truffel en mooie olijfolie

    Huisgedraaide tagliarinni met schuimige truffelsaus en aan tafel geschaafde witte truffl

    Gebraden kuiskalfslende met aardappel-truffelmousse uit de kidde, kalfjus met witte wijn en truffel (en nog een beetje plakjes)

    Met verse truffel huisingelegde Brie de Meaux……..

    Chocolade ijsmousse met compote van sinaasappel en puree van kastagne met….ja raad het eens!!! Truffel

    Koffie met friandises

    Bijpassende wijnen die ik jullie morgen zal vertellen……morgen later op de dag(:P)

    Timmus….die geen reclame wil maken maar nog enkele plaatsjes vrij heeft!

  • Robèrt Koopman

    Heb jij ook een bezorgbrommertje? (:D

  • Juan

    woow geweldig menu! Het is dat ik het hele weekend vol zit…..

    Zo'n menu verdient een volle tent!

    Hasta Luego

    John

  • Eelco van Wieringen

    Ziet er mooi uit Timmus. Ben erg benieuwd naar de wijnen. Dat dient goed aangepakt te worden, je kunt er veel mee vernielen. Verkoop je de wijnen in een wijnarrangement? Hulp nodig (:D?

    Salut,

    Eelco

  • John Copier

    Lekker stoken is wat mij betreft oké.

    Timmus, kben plat!!!!!!!!!!!!!

    Internetculinario.

    Super.

    John

  • Ruud Göebel

    John, boter, boter, boter, room, room, room, kaas, veel kaas, boerenkaas, super boerenkaas etc. en dan zeggen: ik ben plat! Daar geloof ik dus niet in !:)-D

    Ruud.

  • Ron

    Dag,

    is het mogelijk om bekend te maken over welk restaurant deze mooie berichten gaan?

    Ron

  • Ron

    Dag Tim,

    Weet je waar jouw truffels vandaan komen? Ik bedoel niet de leverancier maar het gebied . Zo ja, wil je die kennis dan hier delen?

    Groet,

    Ron

  • Freek

    Ron,

    Die witte truffels komen uit Piemonte, het mekka voor deze delicatessen. De hele vorige week ben ik in de regio geweest en heb daar de truffelmarkt van Alba bezocht, die daar gedurende 6 weekenden wordt gehouden. Een ware belevenis met allerlei lekkerneijen, van zwarte en witte truffels, olie met truffel, worst met truffel tot honing met truffel!! Die lucht is waanzinnig!! Bezoekers uit alle windstreken van de wereld strijken in de regio neer om zich te goed te doen aan deze aardknollen.

    Als je via google eens zoekt op ‘truffelmarkt alba’ dan zijn er voldoende fotoimpressies te vinden.

    In deze tijd van het jaar is die regio ongelofelijk mooi.

    Freek

  • Willem(***)

    Tim kookt in Restaurant Joia