Van de week deze wijn open gemaakt met toch wel wat verwachting.
Il Poggione Brunello di Montalcino 2004
14,5%
In de neus eerste aanzet fruit, braam iets gestoofd en het typische sangiovese neus (weet niet met wat ik dit moet identificeren)
In de mond hier hetzelfde als de neus braam wat kers iets gestoofd wat zacht tannines met erachteraan een enorme zuurgraad.
Ook in de afdronk overheersend zuur.
Damn wat een tegenvaller na de 1e fles geopend en geproefd te hebben begon ik te twijfelen of de fles wel goed was bijna geen body, ronding zachtheid fluwelig het had het allemaal niet, wel veel zuren.
Toch maar een 2e fles opengemaakt om te vergelijken.
En hier precies hetzelfde erg jammer gezien mijn eerdere ervaringen met Brunello.
Na 3 dagen de flessen gedeeltelijk gekaraffeerd en in de fles te hebben laten staan en herhaaldelijk geproefd te hebben zijn deze uiteindelijk verdwenen in het gootsteen putje, geen verbetering.
Kan ik hier nu concluderen dat de wijn op zijn retour is ? ik weet het niet, iemand hier ervaring mee en kan/moet je een Brunello uberhaupt bewaren ?
Vriendelijke groet,
MartinL