Persberichten: Juli 2013

  • Robèrt Koopman

    Dit draadje is bedoeld voor persberichten die je hier vrijelijk kunt plaatsen. Discussie naar aanleiding van berichten is toegestaan.

    Webmaster en moderatoren

  • Arjan Hassing

    Een week geleden is een nieuwe wijnsite online gegaan: The Nature of Wine. Een website waarbij via kunst, fotografie en wetenschap op zoek wordt gegaan naar de essentie van wijn. Op de website is een zeer actief blog te vinden waar wordt bericht over vernieuwende, creatieve en opvallende ontwikkelingen in de wijnwereld. The Nature of Wine is net even iets anders en een mooie aanvulling op de reeds bestaande weblogs die Nederland en België rijk zijn!

  • Udo Göebel

    KASTEEL ENGELENBURG INTRODUCEERT

    HAAR EIGEN GEMAAKTE JUBILEUMWIJN

    Brummen, 15 juli 2013 – Op donderdag 18 juli a.s. zal wijnmaker / eigenaar Eric Verhaak van wijnboerderij Groot Parys te gast zijn op Kasteel Engelenburg. Tijdens een informeel diner in de wyntuin zal hij de jubileumwijn van Kasteel Engelenburg laten proeven. Deze jubileumwijn is door onze vinoloog Arjen Pleij gemaakt op wijnboerderij Groot Parys te Zuid-Afrika.

    Kasteel Engelenburg specialiseert zich als sinds 1988 in de wijnen van Zuid Afrika. De collectie welke de vinologen Arjen Pleij en Jurgen Luppes in de Middeleeuwse wijnkelders hebben opgebouwd is zonder overdrijving de grootste van Europa. Het is ons doel om steeds bijzondere trouvailles aan onze gasten te kunnen bieden. Ieder jaar reist één van de sommeliers naar de Kaapse wijnlanden om te ruiken, te proeven en met de wijnmakers over hun wijnen te praten. In 2012 maakte Arjen Pleij samen met Eric Verhaak van Groot Parys een eigen wijn. In dit geval de ‘vatgegis’ chenin blanc. Zijn opdracht was een culinaire wijn te maken vanwege het 25 jarig jubileum van Kasteel Engelenburg in 2013. De biologische druiven werden vergist met natuurlijke gist en verbleef voor de gisting en rijping op een tweetal Franse eiken vaten. Dit jaar heeft hij deze jubileum wijn zelf gebotteld. Het resultaat: een volle en zwoele chenin met veel rijp fruit zoals meloen en een mooie frisheid. Slechts 600 flessen van gemaakt!

    Gasten kunnen inschrijven voor donderdag 18 juli om de wijn te proeven en samen met Eric Verhaak te genieten van een diner zoals dat in Zuid Afrika beleefd wordt. Voor het 3 gangen diner, bijpassende wijnen en mineraalwater bedraagt de prijs € 57,50 per persoon. Aanvang van het diner is 18.30 uur.

    Voorafgaande aan het diner verzorgt Eric Verhaak om 17.30 uur een wijnproeverij met de wijnen van het huis Groot Parys, de additionele kosten hiervoor bedragen € 10,00 per persoon.

    Mocht u 18 juli a.s. niet in de gelegenheid zijn; de Wyntuin is nog tot 30 augustus geopend!

    Reserveren voor ‘De Wyntuin’ kan telefonisch via 0575-569999 of per e-mail: info@engelenburg.com.

Dit topic is gesloten, er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.