Prikrestaurants: September 2013

  • Robèrt Koopman

    Dit draadje is bedoeld voor beschrijvingen van wijn-spijscombinaties (privé alswel in restaurants), restaurantbezoeken en restaurantrecensies. Wel plaatsen we daarbij de wijn-spijscombinaties, zowel privé als in een restaurant en de wijnkaart centraal en geven we in voorkomende gevallen aan hoe er wordt omgegaan met BYO/kurkengeld. Van een restaurant kunnen verder alle facetten beschreven worden als sfeer, inrichting, keuken, bediening en wijnkaart.

    Ook korte berichten over bezochte restaurants zijn welkom. Notities over prijzen, open wijnen, sortering halfjes, kwaliteiten en de bevlogenheid van de Sommelier. Meld het hier, daar worden we met zijn allen wijzer van.

    Webmaster en moderatoren

  • Roger

    beste prikkers,

    afgelopen weekend gegeten bij restaurant Danny Van derHoven in Lanaken Belgie (steenworp afstand van Maastricht) http://www.vanderhoven-danny.be/

    aan de Chef's table, pal naast de keuken en dus de hele avond ook het keukenteam met uiterste concentratie kunnen zien werken.

    1e amuse bestond uit een variatie van aardappelbereidingen, waarvan de “maaskei” er 1 was. (gepocheerd aardappeltje in een soort van coating van gewassen maasklei verpakt)

    2e amuse gerechtje van en met noordzeegarnalen

    daarna ragfijne zalm tartaar, sorbet van sjalot, zuring en wasabi crumble

    als hoofdgerecht werd een perfect gegaarde parelhoen(boutje en filet) geserveerd met ondermeer puree van zoete aardappel, grotchampignons, saus op basis van gember en soja

    dessert >, kwarkhangop met donkere chocolade, meringue etc

    bij de koffie uitgebreide friandises en bij de rekening werd tot slot een klein glaasje munt ijs neergezet.

    perfecte en zeer attente bediening, zeer zeker aanbevelenswaardig voor eenieder die eens wat anders zoekt in de omgeving van Maastricht en bovenal absoluut voor herhaling vatbaar!

    Roger

  • Dick Schinkel

    Ziet er goed uit Roger, zo te lezen!

    Dronken jullie er ook wat Bij?

    Met Smakelijke Groet Dick

  • Roger

    hej Dick,

    uiteraard, maar……….. durf bijna niet te zeggen dat ik geen enkele (proef)notitie heb gemaakt van de wijnen….

    We hebben enkel spaans in het glas (wit en rood) gehad behalve het aperitief (champagne)

    Mocht je er een keer willen gaan, leuk is om te zitten aan “danny's table” - en dan te vragen voor een plek zo dicht mogelijk aan de kant van de keuken.

    grtz, Roger

Dit topic is gesloten, er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.