probleempje wijnkelder

  • Koen de K.

    Door stroomuitval heeft mijn wijn in Spanje 3 weken opgeslagen gelegen op een temperatuur van zo'n 24 graden.

    Hoe schadelijk is dat?

  • romke van dijk

    Dat is niet zo erg. Wijn kan meer hebben dan je denkt.

    Maar subtiele witte wijnen zouden wel eens een flinke stap in de ontwikkeling gehad kunnen hebben.

    Het gaat fout als er vrachten wijn in containers ergens in een tropische haven maanden op de kade staan… En dat gebeurd best vaak.

    En drinken wijn niet bewaren he :)

    groet,

    romke

  • ChrisW

    Volgens mij kan het ook geen kwaad … tenzij je misschien toevallig een paar flessen er tussen hebt liggen waar de wijnmaker zijn wijn sowieso al een beetje op het randje heeft gemaakt; als er bijvoorbeeld veel “brett” in de wijn zat of als er bij een niet gefilterde wijn erg weinig sulfiet is gebruikt (en wel wat restzoet was), zou door een hogere temperatuur theoretisch de kans groter worden dat de brett zich vermenigvuldigt tot een onprettig niveau of er navergisting in de fles optreedt.

    Mvg,

    ChrisW

  • sjaak kaptein

    Met wijn moet je vooral niet te moeilijk doen.

    Daarom voel ik ook veel voor de geruststellende opmerking van Romke:

    Wijn kan veel meer hebben dan je denkt.

    Er is gewoon niet of nauwelijks iets aan de hand.

    Succes

    Sjaak Kaptein