Vanavond de avond doorbrengen bij vrienden die de BBQ aansteken, daarom wat wijnen in de tas die hier m.i. best goed mee samen gaan:
Jean-Paul Brun Terres Dorées Beaujolais Moulin-à-Vent 2011
‘Ça pinote’, zegt Jean-Paul Brun, wat betekent dat deze wijn kenmerkende pinot noir aroma’s aan het verkrijgen is. Hoewel van de gamaydruif gemaakt, is dit een bekend verschijnsel bij de beste Moulin-à-Vent. De manier van wijnmaken is klassiek en lijkt op die van de betere bourgogne. Langzame gistingen, geen chaptalisatie en gebruik van natuurlijke gist soorten. Deze wijn ga ik schenken op 14 graden en blijft in de koelert
Domaine du Vissoux Fleurie Poncié 2011
Martine en Pierre-Marie Chermette zijn begenadigde wijnmakers in de Beaujolais. Hun Fleurie Poncié ligt op een fraaie zuidoostelijke helling met de voor Beaujolais kenmerkende graniethoudende onderbodem. De gemiddeld 35 jaar oude wijnstokken, 100% gamay, geven een fraaie rode wijn met finesse en optimaal fruit. Heerlijk bij een veelheid aan gerechten, van paté tot tonijnsteak, in restaurants vaak lichtgekoeld geschonken. Deze wijn gaat op dezelfde temperatuur de Riedelt in
We gaan het zien, jaaaaaaaaaren geleden dat ik Beaujolais heb gedronken.
http://www.vkwijn.nl/beeld/1/8584/domaine_de_vissoux_fleurie.png
http://www.josbeeres.nl/beeld/1/9801/moulin_a_vent_terres_dorees.jpg
Gr
W