Lekker 2014

  • Ronald Heijden

    Prikkers,

    Morgen verschijnt de Lekker 2014. Vooruitlopend hierop

    alvast de belangrijkste verschuivingen hier te lezen.

    Groeten,

    Ronald Heijden

  • Willem(***)

    Boreas op 2 en Wereldmuseum op 39..

    die 37 plaatsen verschil slaat helemaal nergens op, en die 2de plaats boven de Librije nog minder, is mijn mening..

    gr

    Willem

  • Hendrik de vierde

    helemaal eens Willem, ze moeten bij dat blaadje wat vakkundige mensen aantrekken.

    Kan er zo een paar noemen:D

  • ChrisW

    Volgens mij zijn de ratings in Lekker een beetje hetzelfde als ratings die aan wijn worden gegeven; niemand kan vaststellen - en zeker niet voor een ander bepalen - of een wijn nu 93 of 97 puntjes ‘is’. Het is een subjectieve mening en de ene mening is hooguit wat meer onderbouwd (op ervaring/kunde gebaseerd) dan de andere. Dat geldt m.i. ook voor een nr 2/4/37 waardering in de Lekker.

    Lekker is voor mij wel jaarlijks leuk leesvoer waar ik altijd wel weer wat intenties uit haal om een paar restaurants te gaan bezoeken.

    Mvg,

    ChrisW

  • Willem(***)

    Ik ben het niet met je eens Chris,

    bij een restaurant bezoek is het mogelijk naar veel meer onderdelen te kijken en ook veel te beoordelen. Techniek is iets wat je zeer eenvoudig kan beoordelen en dat is iets anders dan bij wijn.

    Ik vind Lekker een zinloos blad met veel te veel commerciële pagina's, ben daarom ook al een tijd gestopt met het kopen er van. Ik blader het wel door want ik kom het in restaurants tegen, dat bladeren is dan in 5 minuten gebeurd. Koop een een Saisonnier en laat je door dat blad en de mooie pagina's qua inhoud en uitvoering verleiden.

    gr

    Willem

  • ChrisW

    Volgens mij hebben we dezelfde soort opmerkingen vorig jaar ook al uitgewisseld :D

    De gemene deler met wijn is denk ik dat mensen - ook mensen met eenzelfde culinaire bagage - heel verschillend over de kwaliteit van een restaurant kunnen denken. De variatie in meningen over restaurants is daarbij denk ik op bijvoorbeeld Iens nog groter dan over wijn op Cellar Tracker :) Net als wijn, is de kwaliteit ook niet altijd even consistent. Iemand kan met menu A een heel andere indruk van een restaurant krijgen dan iemand die menu B op een andere dag heeft genoten. Ik loop zelf ook wel eens teleurgesteld uit een restaurant waar ik daarvoor topervaringen heb beleefd. En de critici van zoals Lekker (of de WA) zijn uiteindelijk gewone mensen die dit ook bloot zullen staan aan dit soort ervaringen.

    'Techniek' vind ik overigens net als bij wijn totaal irrelevant voor de beoordeling van de kwaliteit van een restaurant. Juan heeft me ooit geleerd dat het uiteindelijk maar om één ding gaat … of je het Lekker vindt :D

    Mvg,

    ChrisW

  • van gruijthuijsen

    De Karpendonkse Hoeve stijgt 19 plaatsen…Moet je het dan nog serieus nemen?

  • John Copier

    Op 25 november worden de echte plaatsen uitgedeeld.