Zelf vind ik risotto één van de klassiekers uit de keuken waar je de allermooiste wijnen bij kunt opentrekken, en dat doe ik dus graag.
Mijn Lief is goed in risotto, ik vind haar risotto met cantherellen of die met een mix van paddestoelen briljant.
eigenlijk combineer ik dat altijd met een fraaie Bourgogne of Hoge Bordeaux. Er moeten meer goede combi's zijn….
Maar ik ben niet super avontuurlijk in combinaties van wijn en spijs, daarom: welke wijn combineert met risotto?
En nog een tip, waardoor ik er ineens aan dacht om deze vraag hier te stellen.
Tutto Risotto is het nieuwste kookboek van Florine Boucher, met als ondertitel ‘Alles wat je wilt weten over dat bijzondere Itialiaanse rijstgerecht’.
Wat mij betreft is het een monumentaal boek. Geschreven met detailkennis, maar nergens saai. En zo'n kleine 80 risotto gerechten.
Echt een geweldig boek om cadeau te geven (of te krijgen) bij Sinterklaas/Kerst. Het is nét verschenen.
Santé, Peter