Met de kerstdagen in aantocht neemt de spanning toe bij het samenstellen van het diner. We hadden wat vreemd volk in huis en dat maakt het wat eenvoudiger. Blijf dicht bij de leest en geen nieuwe probeersels is dus het advies van de kapitein. Ik ga hier niet het hele diner beschrijven maar wel iets dat mij opviel. Niet de gerechten, want die ken ik maar al te goed, maar het zoutgebruik van de bezoekers.
Ik had al wat dagen eerder Rillettes van Canard gemaakt. Dat is een koud product dus wat extra zout voor de smaak. Ik ben daar niet zo'n voorstander van dus mijn zoutgebruik valt in de categorie matig. Maar in dit geval dus wel wat extra zout. Het kan gewoon niet anders maar heeft niet mijn voorkeur. En dan wordt voorzichtig tijdens het dineren gevraagd naar de molen. Goed één toer moet kunnen maar vier! valt op.
Burrata met gemarineerde Cherry tomaatjes. Hetzelfde.
Mijn lage temperatuur gerookte Hertenborst op hout van oude Whiskeyvaten, zelfde laken een pak.
Het mag van mij maar OLH hoorde mij brommen.
Zout is een mooi product maar dan als ondersteuning. (Zucht)