Handelsberichten: Januari 2014

  • Robèrt Koopman

    Dit draadje is bedoeld voor commerciële berichten. Dus hier mag je je eigen product aanprijzen.

    Het moeten wel nieuwtjes zijn of leuke, mooie aanbiedingen, liefst speciaal voor prikkers.

    Ook wijnreizen, aankondigingen en commerciële zaken die met wijn en gastronomie te maken hebben zijn hier welkom.

    Doel is op een duidelijke manier reclame en de informatie en discussie op het prikbord van elkaar te scheiden.

    Producten en diensten moeten onder eigen naam of firmanaam geplaatst worden en met vermelding van een emailadres. Reacties op berichten in deze Handelsdraad kunnen rechtstreeks naar de aanbieder ervan gestuurd worden. Discussies over het aangebodene binnen deze thread zijn niet toegestaan.

    Webmaster en moderatoren

  • Udo Göebel

    Alvast de eerste aanbieding van 2014 ;-)

    Mixdoosje Scali Pinotage:

    2x Scali Pinotage 2009

    2x Scali Pinotage 2000

    2x Scali Voetstamp Pinotage 2012 (met mijn eigen voetjes gestampt)

    Van € 107,70 voor € 90,- bestellen via udo @ winematters . nl

    voorspoed in die Nuwe Jaar en 'n inspirerende 2014!

    Udo

  • Olivier

    Winemaker’s Dinner in Bord’o!

    Donderdag 16 januari organiseren wij samen met de Geluksdruif een Jura diner. Onze keuken verzorgt een vier gangen menu geïnspireerd op typische Jura gerechten. Deze gangen worden begeleid door de wijnen van Domaine Labet. Julien Labet zal zelf aanwezig zijn om wat over zijn wijnen te vertellen.

    Domaine Labet uit Rotalier is een van de beste producenten van de Jura. Dit kleine wijngebied is een van de meest onbekende van Frankrijk. De Jura kent een lange traditie van wijnmaken. De oude stijl wordt gekenmerkt door een oxidatieve opvoeding, zoals ook bij Madeira. Dit betekent dat de wijnvaten niet volledig worden gevuld, zodat er lucht bij kan. Er vormt zich dan op de wijn een soort vlies van gist genoemd ‘voile’. Deze wijnen, waarvan de Vin Jaune het meest beroemde en extreme voorbeeld is, ontwikkelen een geheel eigen smaak, met elementen van noten, curry en kruiden.

    De moderne stijl, die sterk in opkomst is, is te vergelijken met de Bourgondische manier: De verschillende percelen worden apart gevinifieerd om een zo groot mogelijke diversiteit en terroirexpressie te bewerkstelligen.

     

     

    Jura Menu

     

    Amuse

    ***

    Terrine van wild zwijn en eendenlever

    ***

    Coq au Vin Jaune

    ***

    Snoekbaarsfilet met zuurkool en saus van gerookt spek

    ***

    Kaasplateau

    € 41,00 p.p.

    Graag ontvangen wij u donderdag 16 januari bij ons voor een gezellige avond. Plaatsen zijn beperkt beschikbaar, dus tijdig reserveren is aan te raden.

    Reserveren kan via het reserveringsformulier op onze website of gewoon via de telefoon.

    Bistro Bord'o

    Apothekersdijk 2

    2312 DC Leiden

    071-5130131

  • Malta Taghna

    Geachte Lezer,

    Binnenkort ontvangt ik verschillende Maltese wijnen van het Maltese wijnhuis Delicata. Voor meer informatie zie www.maltataghna.nl De wijnen kunt U ook bestellen via deze website.

    Met vriendelijke groet,

    Heike Jord Knip

  • Wytse

    Unieke wijnwand te koop aangeboden:

    http://www.marktplaats.nl/a/huis-en-inrichting/kasten-overige/m769150837-wijnwand-voor-1000-flessen.html?c=8c285449651fa109c354bbabe740c1b&previousPage=lr

  • WillemD

    Te koop in 1 koop 18 flessen Vintage Port.

    Vraagprijs is rond 1100 euro. Dit is 60 euro per fles gemiddeld wat een heel eerlijke prijs is. Altijd in houten kist in kelder gelegen.

    Natuurlijk open voor een redelijk bod.

    6 x DOW's Vintage 1994 (WS 97/100)

    97 points Robert Parker's Wine Advocate

    Deep garnet colour. The nose is just beginning to evolve into musky, dried plum and raisin aromas with whiffs of tree bark, nutmeg, cumin and cloves. The palate is seriously big and voluptuous with medium to high acidity and a medium to firm level of fine tannins. Very long finish.

    97 points Wine Spectator

    A blackstrap, powerful Port. Black, with intense aromas of raspberries, raisins, flowers and stems. Full-bodied and medium sweet, with a long, rich finish. Tannins pull at your palate. A wine for the future.–Dow vertical. Best after 2008.

    3 x Niepoort Vintage 1994

    91 points Wine Spectator: “A tightly knit young Port with gorgeous plum, berry and earth character on the nose. Full-bodied, full of plummy flavors and velvety tannins, it's beautiful to taste, yet has grip and structure. Best after 2008.”

    3 x Niepoort Vintage 1997

    98 points Wine Spectator: “The greatest modern vintage of Niepoort. Shows a black color and intense aromas of crushed berries and wet earth, with a slight stemminess. Full-bodied and mouthpuckering, this young body builder of a Port has loads of fruit and powerful tannins. Amazingly long finish. Best after 2009.”

    3 x Churchill's Vintage 1994

    93 points Wine Spectator

    A gorgeous, voluptuous young Port, best Churchill ever. Intense aromas of dark chocolate and grapes. Full-bodied, with powerful, chewy tannins, yet it's sweet and fruity on the finish. Try after 2010.

    3 x Gould Campbell Vintage 1994

    Very perfumed and beautiful, with a generous ripe berry, cherry and mineral character and masses of fruit. Full-bodied and fat, it's medium-sweet with a long, tannic finish.

  • de wijnhoeve

    Beste,

    Heeft u zin in een goed glas witte of rode wijn? of liever een glaasje porto of likeur?

    Ga dan zeker een kijkje nemen op www.decuyperdannyenzoon.be en klik door naar de wijnhoeve.

Dit topic is gesloten, er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.