Handelsberichten: Maart 2014

  • Robèrt Koopman

    Dit draadje is bedoeld voor commerciële berichten. Dus hier mag je je eigen product aanprijzen.

    Het moeten wel nieuwtjes zijn of leuke, mooie aanbiedingen, liefst speciaal voor prikkers.

    Ook wijnreizen, aankondigingen en commerciële zaken die met wijn en gastronomie te maken hebben zijn hier welkom.

    Doel is op een duidelijke manier reclame en de informatie en discussie op het prikbord van elkaar te scheiden.

    Producten en diensten moeten onder eigen naam of firmanaam geplaatst worden en met vermelding van een emailadres. Reacties op berichten in deze Handelsdraad kunnen rechtstreeks naar de aanbieder ervan gestuurd worden. Discussies over het aangebodene binnen deze thread zijn niet toegestaan.

    Webmaster en moderatoren

  • Udo Göebel

    Nieuw binnen: Elgin Vintners “The Century” Sauvignon Blanc/Semillon 2011.

    Prijs per fles € 14,95, voor prikkers ter introductie 5+1 gratis.

    The grapes for our Maiden Release of the Elgin Vintners Sauvignon Semillon blend have been sourced exclusively from Eikenhof Farm, the BWI Champion farm within the Elgin Vintners partnership. It has been named “The Century” in honour of Mr. Douglas Moodie, of Eikenhof, who turned 100 years in September 2011. He has witnessed the evolution of the Elgin Valley since 1930 and it is his far reaching vision which we wish to salute with this wine.

    ORIGIN Wine of Origin Elgin

    HARVEST DATE Semillon: 25th February Sauvignon Blanc: 2nd March 2011

    VITICULTURE The three year old Semillon vineyard (Clone GD1) is planted on a south westerly slope and yielded 3 tons per hectare. Due to the medium-high potential soil, the vines are planted 2,5 m x 1,5 m apart and are VSP trained on a fence trellis system. A light leaf plucking in the bunch zone to improve canopy aeration resulted in the grapes being botrytis free, a fungal disease for which Semillon is very susceptible. The ripe grapes showed excellent chemical analysis at harvest as well as keeping their turgor.

    The Sauvignon Blanc (Clone SB316) vineyard grafted onto rootstock 101 -14 Mgt is on a high altitude (500m) southerly slope and yielded 9 tons per hectare. The VSP trained trellis system allows adequate shoot length to ripen the crop load without showing any signs of moisture stress. A leaf plucking in the bunch zone soon after berry set enhanced the aromatic fruit flavours of the grapes. The grapes were gently hand harvested into lug boxes at optimum ripeness resulting in a full wine packed with power, length and fruit.

    WINEMAKING NOTES Vinified by Joris van Almenkerk at Almenkerk Wine Estate in Elgin.

    A blend of 65% Sauvignon Blanc and 35% Semillon

    The grapes arrived cool and were destemmed and crushed straight into the press, protecting it from oxidation by the use of dry ice and a specialised inert press. After racking, the juice was inoculated with a selected yeast (VIN13) and fermented at low temperature for over 2 weeks. Thereafter it was allowed lees contact for nine weeks. After a light bentonite fining, the wine was racked under a carbon dioxide blanket to the final pro-bottling tank. Bottling took place on 30 Sept 2011. Minimal interference, minimal sulfurs (<90ppm), this wine is a perfect example of reductive winemaking.

    TASTING NOTES This Maiden Release of the Elgin Vintners Sauvignon Blanc Semillon bursts with intense aromas of guava, jasmine, pickled pear and spicy white peach. The palate completely delivers on expectation and combines both a femininity and core of minerality. An intriguing wine, a powerhouse of fresh summer stone fruits, full on the palate with a silky finish. Whilst this wine drinks extremely well now it is expected to develop even greater complexity with further maturation.

  • E-CRU wines & spirits

    SALE - http://www.e-cru.nl/sale

  • ramon de konigng

    Ben je op zoek naar een mooie asperge wijn?

    De Rivaner trocken van öko-weingut Hubertushof is de ideale partner voor asperges.

    http://www.wine2buy.nl/rivaner.html

  • Jan Willem

    Wegens Familieomstandigheden heeft mijn schoonvader zijn biologische wijngaard op de markt gezet.

    Alle info is hier te vinden http://tiasol.com/vineyard-for-sale/

    Mocht je meer willen weten, stuur me een mailtje.

    Jan Willem

  • merijntje mortirolo

    Het is weer tijd voor mijn jaarlijkse Clos Mogador-aanbieding.

    Binnenkort krijg ik de nieuwe jaargangen van de Clos Mogador (Priorato), Espectacle (Montsant), Nelin (Priorato) en Manyetes (Priorato) binnen. Ik geef u hierbij de gelegenheid vast enige flessen te reserveren.

    Bij een afname van zes flessen betaalt u in de voorverkoop € 44,00 voor de Clos Mogador 2011 (96 punten van Robert Parker). Bij twaalf flessen betaalt u € 42,50, bij achttien flessen € 41,50. Voor grotere aantallen kunt u contact met mij opnemen.

    Voor een Magnum Clos Mogador 2011 betaalt u in de voorverkoop € 95.

    De Espectacle 2011 kost in de voorverkoop € 80 (standaardprijs € 87,50) en is per stuk te bestellen. Van deze wijn zijn er slechts 48 flessen beschikbaar.

    De (witte) Nelin 2011 (94 punten van Robert Parker) kost in de voorverkoop € 22,50 (standaardprijs € 24,90) bij een afname van zes flessen.

    Voor de geïnteresseerden in de (Clos) Manyetes: de Manyetes 2010 (94 punten van Robert Parker) kan ik u aanbieden voor € 40 per fles bij een afname van minimaal zes flessen.

    Dan is er nog de 100 punter (volgens Parker dan) “Vi Ranci de Ca les Viudes” (Sense anyada) DOQ Priorat 375 ml (100 jaar oud) die u voor slechts € 550 kunt bestellen (eerst komt, eerst maalt: ik kan er slechts eentje importeren).

    De 30 jaar oude Vi Ranci d’ Arrels del Priorat (96 punten van Parker) kost u € 45 per fles van 500 ml.

    Bij elke bestelling doe ik een fles Clos Mogador olijfolie cadeau.

    Voor de liefhebbers van deze olijfolie (afkomstig van olijfbomen van minimaal zeventig jaar oud): deze kost € 13,50 per fles (0,50 liter) en is per stuk te bestellen. Bij een afname van zes flessen betaalt u € 12,00 per fles.

    Genoemde prijzen zijn inclusief 21 % BTW (6 % in het geval van de olijfolie). Bezorging in Nederland is gratis. Betaling geschiedt vooraf of bij aflevering (contant of PIN).

    Voor meer informatie over de wijnen (of de olie) kunt u mij natuurlijk mailen, bellen of een privé-bericht sturen.

    Mijn dank aan Dick Schinkel voor de link naar de “Parker-proeft-Catalunya-lijst:” http://dades.grupnaciodigital.com/redaccio/arxius/documents/1393801356Llista_Parker_dels_Vins_Catalans_2014_per_puntuaci.pdf

    Vriendelijke groet,

    Merijn Bouw

    Wijnspeciaalzaak Smakelijk Drinken

    Lange Tiendeweg 19 – Gouda

    nul-zes 22781897

    merijn@smakelijkdrinken.nl

  • Ingrid van Gelder

    Wat vind u van de nieuwe huisstijl en uitstraling van VANDENBELD Wines? Zie website van het wijndomein www.vandenbeld.fr en de webshop www.vandenbeldwines.nl. Al ruim 10 jaar werken de Nederlandse eigenaren Michel en Erica van den Beld aan hun eigen - steeds beter functionerende - wijngaard. Begin dit jaar hebben zij de huisstijl volledig aangepakt, om zodoende te werken aan de uitstraling en het gevoel bij het merk. We zijn benieuwd of u het merk kent en hoe VANDENBELD Wines overkomt online? Tips en adviezen horen we graag.

    Achtergrond:

    Op het 40 hectare tellende domein runnen Michel en Erica van den Beld een succesvolle Chambres d'Hotes en een steeds beter functionerende wijngaard. Toen ze ruim 10 jaar geleden aankwamen, was er een fractie van wat er nu staat. Er stond veel gras en er hingen weinig druiven. Het huis was oud en vervallen en overwoekerd door de wilde wingerd, maar Michel en Erica zagen er potentie in. Ooit was Domaine de la Rogère een vooraanstaand domein, één van de oudste wijngaarden van het gebied, waar mooie wijnen werden geproduceerd, veeteelt en graanbouw aanwezig was en waar een adelijke familie woonde.

    Eind augustus 2002 werden de mouwen opgestroopt om het huis enigszins bewoonbaar te maken. De eerste jaren woonde de familie Van den Beld zeer primitief, zonder verwarming en zonder warm water in de keuken was. Gedreven door passie en met een sterke wil om te slagen genoten ze van hun nieuwe leven. Was vroeger alles wat werd verzonnen succesvol, moesten ze nu leren omgaan met tegenslagen. In de succesvolle kaas-en wijnspeciaalzaak waren altijd tevreden klanten. Proeverijen werden in die altijd druk bezocht werden, vele prijzen werden gewonnen en in de branche waren Michel en Erica een begrip. In de wijnwereld waren ze nieuw en dat bleek een prachtige uitdaging, met pieken en dalen. Deze webshop in 2014 is daarin een mooie vervolgstap.

    Met het verbouwen van onze primitieve woning kwam het plezier op een hoger plan en bedachten ze de start van een Chambres d'Hotes Immers het in de watten leggen van mensen was onze tweede natuur. En zo werd drie jaar geleden (zomer 2010) gestart met vier kamers, die het eerste seizoen gelijk succesvol waren. Vele gasten wisten de weg naar Minzac te vinden om te komen genieten van de rust, de mooie omgeving, het lekkere eten, een wijnproeverij van VANDENBELD wijnen, luieren rond het zwembad, een leerzame rondleiding in de wijngaard of een goed gesprek onder de boom voor het huis. Afgelopen seizoen werden er ruim 750 maaltijden bereidt, evenzoveel ontbijtjes geserveerd en nog veel meer glazen wijn gedronken. Ondertussen worden ook de wijnen op steeds meer plekken verkocht. Vele jaren hard werken beginnen vruchten af te werpen.

Dit topic is gesloten, er kunnen geen reacties meer worden geplaatst.