Dit draadje is bedoeld voor commerciële berichten. Dus hier mag je je eigen product aanprijzen.
Het moeten wel nieuwtjes zijn of leuke, mooie aanbiedingen, liefst speciaal voor prikkers.
Ook wijnreizen, aankondigingen en commerciële zaken die met wijn en gastronomie te maken hebben zijn hier welkom.
Doel is op een duidelijke manier reclame en de informatie en discussie op het prikbord van elkaar te scheiden.
Producten en diensten moeten onder eigen naam of firmanaam geplaatst worden en met vermelding van een emailadres. Reacties op berichten in deze Handelsdraad kunnen rechtstreeks naar de aanbieder ervan gestuurd worden. Discussies over het aangebodene binnen deze thread zijn niet toegestaan.
Webmaster en moderatoren
Udo Göebel
Originele Kaapse Moskonfyt, gemaakt van chenin blanc door de lieftallige Ingrid de Waal (zie foto onderin dit bericht).
Ik gebruik het samen met balsamico in de salade of ik sprenkel wat over blauwe kaas.
Per flesje € 7,50
It basically is a reduction of fermenting grape juice. Moskonfyt is a traditional syrup from the Western Cape, but you will find it in every wine producing country around the Mediterranean Sea. In Turkey a spoonful of this “melasse” is fed to school children every morning to provide them with many healthy nutrients for their day. In Burgundy it is called “raisiné”, in Italy “sapa”.
Few people still cook authentic moskonfyt (as opposed to grape juice concentrate bottled and labeled “moskonfyt”) as it is extremely time-consuming and labour intensive, therefore also expensive. It is season bound – cooked from grape juice only during harvest time which is February to March. We cook in the traditional way, outside over open wood fires because of the size of the containers and the time it involves. Wood is harvested from alien blue gum trees on the farm.
Nothing, no sugar or preservatives, is added. True moskonfyt should be dark and glossy in colour and appearance, with a fruity and typically sweet and sour taste.
Traditionally it was used as syrup poured over home baked “Mosbolletjie” bread. Mosbolletjies was a seasonal speciality served during grape harvest time (seasonal because it was also made from fermenting grape must which was available only during harvest time.
Delicious as a syrup over freshly baked bread or croissants.
For an unforgettable breakfast and something different, halve and warm your croissants. Prepare some bacon in a frying pan and add some moskonfyt to the bacon in the pan when it is cooked. Drape the bacon over the croissants and pour over a little syrup. Use as a glaze for gammon.
Drizzled over braaied snoek, it gives a beautiful sheen and brown colour to the fish.
Vinaigrette: Next when you prepare your own balsamic vinaigrette, replace the honey/sugar with some moskonfyt. The moskonfyt complements the balsamic vinegar wonderfully and brings out the fruity taste of the balsamic.
The best sweet potatoes ever! Peel and quarter the sweet potatoes. Cook them in water until almost done. Drain. Heat some oil/butter in a pan and fry your sweet potatoes in the oil until crisp. When fully cooked, drizzle some moskonfyt syrup over them and fry for a few minutes more.
As a sambal served with venison: Chop up a red chillie together with a sweet red pepper. Mix in some moskonfyt and serve with venison as a relish.
Udo Göebel
Komende twee weken doe ik 5+1 gratis op alle Groot Parys chenin's!
Groot Parys Sparkling Chenin Blanc 2013 € 16,95
Groot Parys ongehoute Chenin Blanc ‘spontane gisting’ 2013 € 8,45
Groot Parys Wellustig vatgegis Chenin Blanc 2013 € 12,50
Groot Parys extra matured Chenin Blanc 2012 € 12,50
Groot Parys dopkontak Chenin Blanc 2012 € 12,50
Groot Parys dopkontak Chenin Blanc 2013 € 12,50
Groot Parys Chenin Blanc strawwine 2012 € 17,50
Vinho do Porto
Wij hebben wederom een paar fraaie aanbiedingen, dit keer mooie witte en rosé port voor het warme weer
Speciaal voor de wedstrijd Spanje – Nederland van 13 Juni a.s. en de andere poule wedstrijden van het Nederlands elftal hebben wij de wijnen van Bodegas Moraza uitgeroepen tot onze WK wijnen. Van 8 Juni t/m 15 Juni a.s. in prijs verlaagd.
Vandaag is het dan eindelijk zo ver; de langverwachte positieve uitspraak van het UNESCO Werelderfgoed comité over de erkenning van de Roero, Langhe en Monferrato wijnheuvels als werelderfgoed sites. 11 jaar hebben onze streekgenoten erop gewacht en eindelijk is het zover.
Dit prachtige gebied, dat zich bij wijze van spreken in onze achtertuin bevindt, beslaat de provincies Alba, Asti en Alessandria.
Het is een ongerepte groene streek waar prestigieuze wijnen, zoals Barolo en Barbaresco, geproduceerd worden.
De toeristische diensten van onze regio kunnen natuurlijk hun geluk niet op. Te lang hebben ze hier het gevoel gehad dat ze niet serieus werden genomen als toeristische bestemming en dat terwijl het afwisselende landschap vele harten sneller doet slaan en de wijnboeren in de streek fier mogen zijn op hun topwijnen, waaronder de vermaarde Barolo en Barbaresco wijnen.
de winkel van schinkel
Op de begane grond in de tweede schinkelstraat krijgen wij een ruimte van 50m2 met garage deur en ramen beschikbaar. Leuk pand met meerdere creatieve bedrijven. Gezamelijke hal en keuken is uitermate geschikt om proeverijen te organiseren. Ontzettende leuke buurt met veel potentie.
MijnWijnPlein
“Wie weet hoe je wijn moet proeven, drinkt niet maar proeft geheimen.”
Wij importeren karakter volle wijnen die ambachtelijk worden geproduceerd met passie door kleine wijnboeren.